Formule 1

Jacques Villeneuve: "Max Verstappen presteert maximaal en eist hetzelfde van het team"

Uitgegeven door Bart • 23 mei 2022 17:13

Max Verstappen won zondag de Spaanse Grand Prix in Barcelona, maar in de eerste helft van de race zag het daar niet naar uit. Over de boordradio hoorden we vanwege een falend DRS-systeem regelmatig een allesbehalve coureur. Analist Jacques Villeneuve schrijft in zijn column voor Formule1.nl dat het niet zo erg is dat Verstappen zijn frustraties eruit gooit. Het zet het team op scherp.

Max Verstappen Christian Horner


Door een rukwind moest de Red Bull-coureur kortstondig door de grindbak en vervolgens zat hij vast achter George Russell omdat zijn DRS niet goed werkte. Uiteindelijk kwam het allemaal goed voor Verstappen, al had dat ook te maken met het uitvallen van Charles Leclerc en het goede teamwork van Sergio Perez.

"Max Verstappen spreekt altijd in de wij-vorm als het over problemen met de Red Bull gaat, in tegenstelling tot anderen die met ‘jullie’ naar het team wijzen", aldus Villeneuve. "Zoiets als die kanonnade gebeurt in het heetst van de strijd, het klinkt erger dan het is. Iedereen weet dat hij maximaal presteert en hetzelfde eist van het team."

"Het is niet leuk om te horen, maar na al die jaren weten ze dat Max alles uit het materiaal haalt dat zij hem leveren. En hij won gisteren ook gewoon, zo is het ook. Na de uitvalbeurt in Melbourne leek het moeilijk te worden, maar Red Bull staat weer aan kop in beide kampioenschappen en dat is aan de teammentaliteit te danken. Er wordt keihard gewerkt en als het fout gaat, wordt er niemand gespaard. Verstappen maakte wel een zeldzaam foutje met die rukwind, al ving hij hem nog aardig op. Hij verloor niet zoveel tijd als Sainz met een soortgelijke fout."

In de tweede helft van de race kreeg Sergio Perez stalorders om Verstappen voorbij te laten. De Nederlander ging door versere banden sneller over het circuit. "Perez baalde enorm gisteren, maar de tactiek van Red Bull was juist. Het voelt raar om aan de kant te gaan als je aan kop gaat, maar hij had oudere banden en Max was sneller. Hij had Sergio sowieso bijgehaald en gepakt. Waarom zou je ze dan rondenlang laten vechten en de banden beschadigen? Natuurlijk gaat Verstappen voor, hij staat boven hem in het kampioenschap, hij is de nummer 1 en de wereldkampioen. Simpel."


 

Babe-box

Xtra

COLUMNS