Formule 1

Jacques Villeneuve: 'Kijkt Ferrari niet naar de race of zo?'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 augustus 2022 05:02 • Print artikel

Jacques Villeneuve is verbijsterd over hoe zoveel van F1's strategen, waarvan gezegd wordt dat ze van topniveau zijn, het zo verschrikkelijk mis konden hebben tijdens de Grand Prix van Hongarije. Ferrari kan zichzelf aan die lijst toevoegen.

Ferrari F1


De Scuderia koos voor een medium-medium-harde-bandenstrategie voor Charles Leclerc om vervolgens tot de ontdekking te komen dat de harde banden niet werkten. Maar als ze de race goed hadden gevolgd, hadden ze gezien dat alle andere coureurs die de harde banden probeerden, moeite hadden met hun tempo.

Teambaas Mattia Binotto verdedigde zijn strategen en zei tegen Auto Motor und Sport: "Volgens onze simulaties zouden ze (de harde banden) na 10 ronden superieur moeten zijn aan de medium banden. Die veronderstelling was duidelijk verkeerd."

Ferrari, zegt Villeneuve, zou zich dat hebben gerealiseerd als ze gewoon hadden gekeken naar wat er op de baan gebeurde. "Formule 1 is de hoogste klasse, alles is van topniveau", zei Villeneuve, verbijsterd door de beslissingen van de Ferrari-strategen. "Niet alleen de coureurs, maar ook de monteurs, engineers en strategen."

"Hoe kunnen meerdere teams, niet alleen Ferrari, de beslissing nemen om voor de harde banden te gaan? Zelfs nadat Alpine bewees dat het een waardeloze band is. Kijken ze niet naar de race of zo?"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS