Formule 1

Jacques Villeneuve: "George Russell is Lewis Hamilton definitief voorbij en Max heeft de titel niet gestolen"

Uitgegeven door Bart • 12 mei 2022 05:27 • Print artikel

Jacques Villeneuve omschrijft de situatie bij Mercedes als een 'final changing of the guard'. Lewis Hamilton is volgens de Canadees niet langer de kopman van het team. Die rol is na de race in Miami definitief overgenomen door George Russell die als enige coureur in alle races tot nu toe in de top 5 finishte.

Russell Hamilton


"George Russell gaat voor zijn kansen, terwijl Lewis Hamilton rijdt om niet te verdrinken", aldus Villeneuve in zijn column voor Formule1.nl. "Na vele jaren van winnen zonder enige vorm van concurrentie is het lastig om wakker te worden en te realiseren dat het allemaal niet meer zo makkelijk gaat."

Villeneuve heeft wel een tip voor Hamilton. "Hij moet nu rijden als in zijn eerste twee jaar in de Formule 1, iets dat Russell nu wel doet. Tijdens de race in Miami nam Russell de beslissing: 'laat me buiten, misschien komt er een safety car'. En dat betaalde zich uit. Het geluk van de kampioen lijkt weg bij Lewis, hij heeft geen momentum meer en niks valt zijn kant op."

De Canadees voorspelt een moeizaam jaar voor Hamilton. "Het wordt zwaar, maar Lewis is een racer en een echte kampioen. Hij weet wat er moet gebeuren en we zullen zien of hij nog de energie heeft om het te doen. Het mislopen van de titel vorig jaar heeft hem enorm pijn gedaan en dat heeft hij de hele winter met zich meegedragen. Hij was bitter en had het gevoel dat hij bestolen was. Maar als je kijkt naar hoe Max Verstappen nu rijdt, zie je dat de titel zeker niet gestolen was en dat hij de verdiende F1-kampioen was."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS