Formule 1

Jack Plooij kreeg te maken met boze Toto Wolff: "Je liegt!"

Uitgegeven door Bart • 27 november 2021 13:20

De teambazen in de Formule 1 zorgen voor meer spektakel tijdens de persconferenties dan de coureurs. Vooral Toto Wolff en Christian Horner zijn niet de grootste vrienden van elkaar. De Oostenrijker van Mercedes was onlangs ook niet te spreken over de vraagstelling van Ziggo Sport-reporter Jack Plooij. De pitreporter deed er vrijdag een boekje over open tijdens het Formule 1 Café.

Horner Wolff


Plooij stelde vragen over de motoren van Mercedes. Vanaf het weekend in Brazilië is de Mercedes ongelofelijk snel. Toto Wolff kreeg de vraag voorgelegd of Valtteri Bottas als proefkonijn is gebruikt en daar was hij niet blij mee.

"Toto was boos op mij. Ik weet niet of dat stuk is uitgezonden, maar ik had eerder een interview met Otmar Szafnauer en ik vroeg hem naar de mogelijke overstap naar Alpine. Hij zegt: 'dit is zoals het moet, jij bent op het circuit en vraagt mij recht in mijn gezicht hoe het zit'. Dat deed ik bij Toto Wolff ook. Ik zeg: jij bent motoren aan het verzamelen. Bottas krijgt elke week een nieuwe motor. Hij reageerde met 'nee, je zit op het verkeerde pad, je liegt!'."

"Toen ging het buiten de camera nog even door en ben ik later bij Bradley Lord geweest, hoofd communicatie bij Mercedes. Daar trokken ze een laatje open met artikelen met wat ik allemaal hier in het F1 Cafe heb geroepen en wat wij over Mercedes gezegd hebben."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS