Formule 1

Jack Doohan, de zoon van oud-motorcoureur Mick Doohan: "Het is mijn droom om op de F1-grid te staan"

Uitgegeven door Bart • 16 juni 2024 07:01

Jack Doohan mocht in Canada ruiken aan het echte werken, maar door de regen kwam hij niet verder dan drie installatierondjes. De zoon van oud-motorcoureur Mick Doohan mocht in de Alpine van Esteban Ocon plaatsnemen. Als reservecoureur reist de 21-jarige coureur de hele wereld over om ooit klaar te zijn voor die laatste stap.

Jack Doohan


In Canada wordt normaal niet getest door het jaar heen en dan is een eerste training niet ideaal, zegt Doohan in gesprek met Sky Sports F1. "Het is goed om meters te maken op een circuit als dit. Maar de kans diende zich ook aan. Esteban had een gridstraf van vijf plaatsen en op de baan was nog weinig grip. Het is net als in Mexico waar VT1 ook erg tricky is. Uiteindelijk had iedereen er iets aan dat ik VT1 zou rijden."

Door het vertrek van Ocon aan het einde van het seizoen komt er een stoeltje vrij. Doohan: "Het is mijn droom om op de F1-grid te staan. Ik heb nu een rol als reservecoureur om mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden voor als ik moet rijden. Dat is wel wat ik graag wil, of het nu in de sim of op het circuit is. Ik probeer mezelf zo te presenteren om een kans af te dwingen.

Doohan heeft nu wat meer ervaring in een training. "Voorheen had ik dan enorm last van zenuwen. Het voelt als een grote stap vanuit de Formule 2. Er kwamen toen veel emoties bij kijken. Nu voelde ik geen angst en kon ik in mijn comfort zone blijven. Ik had echt het gevoel dat ik goed zou gaan presteren, maar met de regen had ik wel pech. Het is nu eenmaal niet anders. In mijn tests heb ik kunnen laten zien wat ik kan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS