Autosport NL • Autosport NL Diversen

Jaap van Lagen's reactie op Final 4-crash: "Het ziet er heftig uit, maar je ziet ook hoe veilig onze sport is geworden!"

Uitgegeven door Peter Vader • 8 maart 2020 12:19 • Print artikel

Tijdens de eerste officiële race op Circuit Zandvoort sinds de grote renovatie voor de Nederlandse Grand Prix in mei, vond een enorm ongeval plaats. In de race waarin de beslissing ging vallen wie kampioen ging worden in het Winter Endurance Championship vloog de Porsche GT3 Porsche van Huub van Eijndhoven over de vangrails bij bocht 4, en sloeg diverse keren over de kop. Een megacrash met goede afloop!

Final 4 crash 1 Eijndhoven Porsche

Teamgenoot Jaap van Lagen plaatste kort na de heftige crash een bericht op zijn facebookpagina inclusief afgebeelde foto’s, waarin hij het ongeval heel juist typeerde: “Even een bericht aan iedereen! Ik was op dat moment niet de bestuurder van deze auto, maar Huub van Eijndhoven werd geraakt door een andere deelnemer die zijn controle verloor en tegen onze auto botste. Het ziet er heftig uit, maar gelukkig is de rijder okay! Hier zie je ook maar weer hoe veilig onze sport geworden is en vooral deze Porsche’s zijn mega sterk! 🙏 We lagen op het moment van de crash P1 en hadden anders het WEK kampioenschap kunnen winnen. Ook wil ik circuitpark Zandvoort bedanken voor deze ontzettend goeie veranderingen aan het circuit. Het was al een mooie baan, maar nu hebben we echt 1 vd mooiste banen van Europa! Wat heb ik genoten vandaag! ❤️ bedankt JW race Service en fam. Van Eijndhoven!”

Final 4 crash 2 Eijndhoven Porsche

Final 4 crash 3 Eijndhoven Porsche

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS