Formule 1

Israëliër maakt zich op voor F1-debuut: "Ongelofelijke mijlpaal voor mij als coureur"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 augustus 2020 18:39

Roy Nissany krijgt tijdens VT1 van de Grand Prix van Spanje de kans van Williams om in de FW43 F1-bolide plaats te nemen. In Barcelona is het de eerste keer dat de Israëliër tijdens een officieel raceweekend rijdt. Op de auto van het Formule 1-team komt ook het logo van de wielerploeg ‘Israel Start-Up Nation’, waarvoor Chris Froome volgend jaar gaat rijden.

Roy Nissany


“Ik ben blij dat ik in Barcelona in de auto kan stappen”, aldus Nissany. “Het rijden van VT1 voor de eerste keer is een ongelofelijke mijlpaal voor elke coureur, ook voor mij. Het is een nationale prestatie om de Israëlische vlag te mogen dragen. Ik ga mij goed voorbereiden met het team en ik geloof dat we er fantastische waarde uit kunnen halen.”

Het betekent dat George Russell tijdens de eerste training van het weekend aan de kant staat. “We hebben aan het einde van vorig jaar in Abu Dhabi met Roy doorgebracht en we weten dat hij direct op snelheid is en een bijdrage levert aan het belangrijke testplan op de vrijdag”, aldus Dave Robson van Williams. “We gaan door om hard te pushen met de FW43 en de terugkeer naar Barcelona is een kans om opnieuw de hogere downforce setup te onderzoeken op een circuit dat we goed kennen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS