Formule 1

Is de rijderscombinatie Checo met Max de beste die Red Bull ooit heeft gehad?

Uitgegeven door Peter Vader • 17 oktober 2021 10:27 • Print artikel

Christian Horner heeft gezegd dat het duo Max Verstappen / Sergio Perez zonder twijfel één van de beste Red Bull-rijderscombinaties ooit is. Red Bull probeerde Pierre Gasly en Alex Albon in het gat van Daniel Ricciardo te plaatsen dat door de Aussie was achtergelaten, nadat hij besloot het team te verlaten voor een nieuw avontuur aan het einde van het seizoen 2018. Maar het is uiteindleijk de enorm ervaren Perez die in staat is geweest om de stoel langer dan een volledig seizoen vast te houden, nadat hij een nieuwe contractverlenging had getekend tot het einde van het seizoen van 2022. Hoewel het eerste seizoen van Perez bij Red Bull niet perfect is geweest, met een bijzondere strijd in de kwalificatie, laat hij nog steeds zien dat hij in staat is een aantal waardevolle bijdragen te leveren, met beide wereldkampioenschapstitels op het spel. Recentelijk zagen we een voorbeeld hiervan met zijn prachtige verdediging tegen een oprukkende Lewis Hamilton tijdens de Turkse Grand Prix.

Max_Verstappen_Sergio_Perez_Red_Bull_Content_Pull_2021

Het is 50/50
Horner werd gevraagd waar de line-up van Verstappen/Perez staat in vergelijking met andere Red Bull-partnerschappen door de jaren heen en denkt dat het in de buurt van de top van die lijst hoort. "It’s upthere", vertelde Horner aan Sky F1. “Er was altijd een goede dynamiek met Daniel (Ricciardo, red.) en ook met Alex (Albon, red.) waren er vorig jaar nooit problemen. Maar Sergio weet wat de doelstellingen zijn voor deze resterende races, en één van die belangrijkste doelstellingen is om hem zo dicht mogelijk vooraan te krijgen als we hem maar kunnen krijgen." Gevraagd om te kijken welke circuits Mercedes of Red Bull meer prefereren tijdens de resterende zes races, antwoordde Horner: "50/50, ik denk dat er een aantal circuits zijn waar we goed op hebben gereden, de Zuid-Amerikaanse races zijn altijd goed voor ons geweest. Er zijn wel een paar tracks waar we nog nooit zijn geweest, dus wie weet. Dus het is het verhaal van eb en vloed."

Nieuwe wendingen?
Voormalig Red Bull-coureur Mark Webber is ook gevraagd naar zijn beoordeling van de laatste zes races die komen gaan en hij denkt, net als zijn oude baas, dat er nog wat "wendingen" zullen volgen aldus een bericht van Planetf1. “Ik denk dat de Merc in Austin sterk zal zijn. Lewis verkeert daar persoonlijk ook altijd in een geweldige vorm”, vertelde Webber aan de F1 Nation-podcast. "Maar ga je dan naar de hoogten van Mexico en Brazilië, dan heeft Red Bull daar in het verleden geweldige resultaten behaald."

Miniem verschil
“Bovendien is er een miniem verschil in puntenaantal. Zes is het nu? Dat is helemaal niks... Het was tot nu toe een buitengewoon kampioenschap. Nu proberen te ontleden hoe en waarom het gaat eindigen, nee, dan denk ik dat je een dappere man of vrouw moet zijn om te proberen dat te voorspellen. Gaat iemand het einde van dit seizoen domineren? Ik denk dat het gewoon niet gaat gebeuren. Ik denk dat we wat wendingen zullen krijgen, we zien de teamgenoten nu al een aantal invloedrijke rollen spelen. Gaan hun hoorns nog groter worden? Wie weet..., in termen van het opvoeren van een aantal gekke strategieën, ben ik van mening van wèl!”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS