Formule 1

Is de opvolger van Max Verstappen's teamgenoot bij Red Bull al stilletjes bekend...

Uitgegeven door Peter Vader • 18 februari 2021 11:26 • Print artikel

Pierre Gasly heeft volgens zijn huidige baas Franz Tost nog een kans om terug te keren naar een topteam. Na in de eerste helft van 2019 naast Max Verstappen bij Red Bull te hebben gestreden, keerde de 25-jarige Fransman Gasly terug naar Alpha Tauri, waar hij vorig jaar doorbrak met zijn overwinning bij de Italiaanse GP in Monza. Tost zei dat hij denkt dat Gasly dit jaar een nog "snellere auto" zal hebben. Wordt er achter de schermen stilletjes gewerkt aan een comeback naar Red Bull Racing...?

Max_Verstappen_Pierre_Gasly
Gaat dit beeld weer terugkeren?

Doel is een Grand Prix overwinning
"Natuurlijk hopen we dit seizoen weer een race te winnen, net zoals vorig jaar. Een Grand Prix-overwinning is altijd al ons doel geweest", zei de Oostenrijker tegen La Gazzetta dello Sport in Italië. “Maar we weten dat het onder normale omstandigheden niet mogelijk is. In Monza hadden we een snelle auto en Gasly reed perfect en zonder fouten te maken. Maar we hadden toen ook veel geluk met Hamilton's penalty", voegde Tost eraan toe.

Waar gaat Pierre naar toe?
Tost denkt dat Gasly's beste kans op meer overwinningen is om voorlopig bij Alpha Tauri te blijven presteren. "Ik denk dat hij het fijn vindt om hier te blijven", vervolgde de Alpha Tauri-baas. “Hij houdt van het team, en wij houden van hem. Maar als Pierre dit seizoen blijft racen zoals hij deed in 2020, dan zal hij zeker de kans krijgen om terug te keren naar Red Bull of zal hij naar een ander competitief team gaan."Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS