Formule 1

Is de ongebruikelijk koppige Valtteri Bottas al verteld dat dit zijn laatste jaar als Mercedes-coureur zal zijn?

Uitgegeven door Peter Vader • 10 mei 2021 11:04

Het zou je kunnen worden vergeven dat je dat denkt, gezien zijn onbehulpzame reactie op het bevel om Hamilton vooral niet op te houden in zijn achtervolging op Verstappen. Zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas had misschien geen probleem gehad met het verliezen van een paar seconden, en uiteindelijk deed het er ook niet toe. Maar Bottas deed het allemaal niet erg overtuigend en dus zeiden velen achteraf, dat hij niet meer bereid is om van het teamspel zijn prioriteit te maken.

Valtteri_Bottas_Petronas_Mercedes_GP_Spanje 2021

"Een beetje egoïstischer"
"Ik ben hier niet om mensen voorbij te laten gaan", zei de ongebruikelijk koppige Fin. "Het belangrijkste in mijn hoofd was mijn eigen race. Dat is prima en in overeenstemming met de juiste racersmentaliteit”, sprak Bottas tijdens zijn commentaar over de ontwikkeling van het hele voorseizoen, toen hij zei dat hij "een beetje egoïstischer" zou zijn in termen van zijn doel om het wereldkampioenschap van Hamilton weg te kapen.

Ontslag een slechte zet?
Vanaf de eerste race in Bahrein werd echter duidelijk dat het doel niet meer was dan een stroomversnelling. Sindsdien heeft de 31-jarige Fin weinig gedaan om te suggereren dat Mercedes een slechte zet zou doen door hem voor 2022 te ontslaan, waarschijnlijk ten faveure van George Russell. Als er enige onzekerheid bestaat over de toekomst van Bottas, dan doet hij zijn best om Mercedes voor anderen te laten kiezen, met incidenten zoals in ronde 53 in Barcelona.

Weet hij het al?
De enige goedmaker is het trio van podiumplaatsen dat hij dit jaar heeft behaald. Dat zijn er drie meer dan Sergio Perez, zijn equivalent bij Red Bull. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat het Perez’ eerste jaar bij Red Bull is. Een debuutjaar bij een team, is nooit het makkelijkste jaar. Helemaal naast Max Verstappen. Maar ook al werden vorige week verhalen over Bottas die voor de bijl zou gaan bij Mercedes - mogelijk zelfs voor het einde van het seizoen – neergesabeld door Petronas-Mercedes F1 teammanager Toto Wolff, ze zullen echt niet vriendelijk tegen Valtteri zijn vanwege zijn incident in Spanje. Misschien is het gerucht terecht: Valtteri Bottas weet al dat zijn tijd om is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS