Formule 1

Is de kritiek op Pirelli na klapband Max Verstappen terecht? "Vuil is een te makkelijk excuus"

Uitgegeven door Bart • 11 juni 2021 12:01 • Print artikel

Na de klapbanden voor Max Verstappen en Lance Stroll tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan was er op social media veel kritiek op de banden van Pirelli. Volgens Craig Scarborough, een Britse journalist gespecialiseerd in de technologie van motorsport, is die kritiek nergens op gebaseerd. Ook de uitleg dat de klapbanden door vuil op de baan kwamen, zijn volgens hem te kort door de bocht.

Max Verstappen


Scarborough doet zijn verhaal in een video van collega F1-journalist Peter Windsor. "Op social media doen veel verschillende meningen de rondte wat de oorzaak van de klapbanden zou kunnen zijn. Helaas komt niemand met gegronde argumenten. Het hoeft niet zo te zijn dat het een fout in de band was. Een snee in de band kan ertoe leiden dat de band klapt. Dat het gebeurt bij een klein sneetje, daar kun je grote twijfels bij zetten."

Scarborough stipt aan dat ook bij Lewis Hamilton een snee in zijn band was geconstateerd. "Die zat op de buitenste oppervlakte van de band en nog niet in de binnenste constructie. Anders was die band wellicht ook geklapt."

"Het is te makkelijk om te zeggen dat het door puin op de baan kwam. Ik denk dat het eerder iets anders op het circuit is. Wellicht ligt ergens een iets te scherpe kerbstone. De FIA en Pirelli zouden er goed aan doen het circuit te onderzoeken. Het kan zo maar zijn dat de sneetjes door iets structureels op het circuit worden veroorzaakt."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS