Formule 1

Is Toto Wolff klaar met Lewis Hamilton? "Het lijkt erop dat Lewis zich geen zorgen meer maakt om verliezen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 juni 2022 15:31 • Print artikel

Lewis Hamilton is geen schim meer van de coureur die hij vorig jaar was. De Mercedes-coureur legde het vuur aan de schenen van Max Verstappen in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1. Dit jaar is het in de minder presterende Mercedes vooral klagen over de porpoising en lijkt de Brit het allemaal gelaten over zich heen te laten komen. Volgens Bernie Ecclestone begint teambaas Toto Wolff dan ook helemaal klaar te raken met zijn pupil.

Lewis Hamilton


"Lewis verkoopt zijn positie misschien wel aan Toto", aldus Ecclestone tegenover de Daily Mail. "Hij zou tegen Toto kunnen zeggen: 'ik doe een stap terug, geef me de helft van wat ik zou krijgen'. Toto kan instappen en één van zijn magische deals sluiten. Iemand biedt hem minder geld aan en hij houdt 23 miljoen over. Niemand hoeft dat Toto te vertellen, want dat zal hij zelf ook al bedacht hebben. Lewis stopt misschien wel onder de huidige omstandigheden."

Ecclestone vergelijkt Hamilton met Russell. "Ik had niet verwacht dat Russell zo goed was, maar hij heeft excellent werk gedaan. Hij heeft me echt verrast. Of is het een gevalletje dat Lewis slecht werk levert? Het zal een beetje van beide zijn. Toto begint op het punt te komen dat hij klaar is met Lewis. Het lijkt er niet op dat Lewis zich nog zorgen maakt om verliezen. Dat is niks voor hem. Lewis was altijd strijdbaar en competitief, maar hij neemt het verlies dit jaar iets te makkelijk op. Ik denk niet dat hij actief George helpt en hij geeft er ook niet zo veel om. Lewis is niet meer bereid om alles te geven om te winnen zoals hij dat in het verleden wel gedaan heeft."

De voormalig eigenaar van de Formule 1 denkt ook dat de rugpijn van de zevenvoudig wereldkampioen in Baku nep was. Hamilton sprak daar over de pijn die het stuiteren van de auto veroorzaakte, maar dat is volgens Ecclestone 'bullshit'. "George is langer dan Lewis en als iemand pijn had moeten hebben, was hij het wel. Het leek wel een beetje op Nigel Mansell. Nigel zou uitgestapt zijn en over zijn linkerbeen wrijven alsof het gebroken was. Een moment later zou het zijn rechterbeen zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS