Formule 1

Is Mercedes wel te stoppen? Nog eens twee verloren seizoenen voor Red Bull? "Ik denk dat we met dit soort prestaties..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 augustus 2020 09:50

SILVERSTONE - Mercedes erkent dat hun voortdurende dominantie in de Formule 1 waarschijnlijk niet populair is na het verpletteren van de concurrentie tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Lewis Hamilton pakte poleposition door een volle seconde sneller te zijn de Red Bull van Max Verstappen die derde werd achter nummer twee Valtteri Bottas van Mercedes.

Lewis Hamilton Mercedes F1


In zijn commentaar op de historische dominantie van Mercedes zegt teambaas Toto Wolff dat het ingebed is in het leren van de fouten van eerdere teams in vergelijkbare situaties. "Als je kijkt naar sportteams en hun succes dat het met die is misgegaan toen ze zelfgenoegzaam begonnen te worden", vertelde hij tegen de Britse omroep Channel 4.

"Dat gebeurt ook als je de dingen als vanzelfsprekend gaat beschouwen of als het team zin taken verkwanselt, maar we zitten allemaal op één lijn, we hebben dezelfde waarden en doelstellingen, en we willen bij elkaar blijven."

"Ik denk dat we met dit soort prestaties niet veel nieuwe vrienden maken, dus we krijgen aanvallen van alle kanten, alles wordt in twijfel getrokken, en dat is een ander gevecht dat we moeten volhouden. Maar ik denk dat je liever dat hebt dat de mensen medelijden met je hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS