Formule 1

Is Max Verstappen sterker dan Red Bull? "De zeges in 2019 kwamen meer door Verstappen dan door het team"

Uitgegeven door Bart • 3 juli 2020 03:30

Volgens Nico Rosberg kruipt Red Bull steeds dichter tegen het niveau van zijn oude team Mercedes. De ex-wereldkampioen zegt dat met name vanwege de snelheid van Max Verstappen, die tijdens de lockdown veel in de simulator zat en daardoor een voorsprong heeft op de concurrentie, zo denkt Rosberg.

Max Verstappen


"De twee overwinningen van de laatste twee jaar in Oostenrijk zijn geen slecht voorteken", aldus Rosberg in La Gazzetta dello Sport. "Ik denk dat Red Bull dit jaar zeker kans maakt op overwinningen. Al kwamen de goede resultaten van 2019 meer door Max Verstappen dan door het team."

"Na een lange periode zonder racen hebben de coureurs die veel tijd in de simulator hebben gezeten een voordeel. Daarom verwacht ik dat Verstappen een grote kans maakt op de overwinning in Oostenrijk."

Rosberg kijkt enorm uit naar de strijd tussen Verstappen en Charles Leclerc. Een duel dat we vorig jaar al regelmatig zagen. In Oostenrijk streden beide leeftijdsgenoten om de zege, met Verstappen als winnaar. "Dat is het duel van de toekomst. Max kan hard rijden, maar Charles heeft zich vorig jaar in Silverstone ook laten gelden. Dat gaat leuk worden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS