Formule 1

Is Max Verstappen niet super gefrustreerd over het einde van zijn Baku-race?

Uitgegeven door Peter Vader • 9 juni 2021 10:30 • Print artikel

De directeur van de Formule 1 heeft uitgelegd waarom Max Verstappen tijdens de GP van Azerbeidzjan zondag niet echt geïrriteerd zal zijn door zijn lekke band tijdens de race. Formule 1-directeur Ross Brawn denkt dat de manier waarop Max Verstappen zich gedwongen moest terugtrekken uit de GP van Azerbeidzjan, de Nederlander niet zoveel pijn zal hebben gedaan als mensen denken. Verstappen was klaar voor de overwinning in Bakoe, om daarmee zijn voorsprong in het F1-kampioenschap uit te breiden. Tot het moment dat zijn linker achterband het begaf met nog vijf ronden te gaan, waardoor zijn auto in een snelle spin terechtkwam en hij vervolgens hard de muur raakte.

Max_Verstappen_Helmut_Marko_bedenkelijk

Frustrerend
Ross Brawn heeft beschreven hoe hij denkt dat Verstappen zich de dagen na de race zal hebben gevoeld. "Als ingenieur weet ik dat het frustrerend is als je vanaf de pitmuur en vanuit het perspectief van een coureur, er alles aan hebt gedaan wat je kunt en de auto toch nog kapotgaat of dat je een ander probleem hebt. Je weet dat je er geen controle over hebt en het verzacht de pijn", schreef Ross Brawn in zijn column na de race. "Als je gefrustreerd raakt, maak je een fout. Dat zijn de fouten die je ècht maakt. Zelfs in mijn geval, als het een betrouwbaarheidsprobleem was, zou ik het als een stomp in mijn maag voelen. Als er iets raars is gebeurd, kun je ermee leven."

Voorsprong behouden
Max Verstappen behield zijn voorsprong van vier punten op Lewis Hamilton in het rijderskampioenschap, na de fout van de zevenvoudig wereldkampioen bij de herstart met staande start, waarbij hij zijn voorbanden blokkeerde en rechtdoor ging in bocht 1. Brawn denkt dat de fout van Hamilton Verstappen ook heeft geholpen om na de race kalm te blijven. "Max reed een zeer goede race en verdiende de overwinning", zei Brawn. En met de fout van Lewis aan het einde, betekent dit dat de schade aan zijn hoop op het kampioenschap niet zo erg was als het had kunnen zijn. Het zou kunnen verklaren waarom hij, na zijn aanvankelijke frustratie in het heetst van de strijd, later heel pragmatisch was over wat er gebeurde." Een onbetwiste waarheid van Brawn, maar, zoals Helmut Marko steeds maar blijft benadrukken, Max wordt steeds volwassener!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS