Formule 1

Iron Lynx met volledige vrouwelijke line-up Frey, Gostner en Gatting en met Ferrari naar het FIA WEC

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 januari 2021 12:01 • Print artikel

Iron Lynx maakt dit jaar haar debuut in de GTE-Am-klasse van het FIA World Endurance Championship met twee Ferrari 488 GTE Evo. Waarbij er één auto een volledige line-up met vrouwen krijgt. In de auto met het nummer 85 gaan Rahel Frey, Manuela Gostner en Michelle Gatting plaatsnemen.

Iron Lynx Ladies

De 'Iron Dames' waren de afgelopen twee jaar al in actie te zien met Kessel Racing in de GTE-klasse van de European Le Mans Series. Zij reden vorig jaar naar een vierde plek in het kampioenschap, met onder andere podiums in Paul Ricard evenals bij de 4 uur van Monza. Daarnaast reden zij ook de afgelopen twee edities van 24 uur van Le Mans. In de andere auto komen Claudio Schiavoni, Matte Cressoni en mede-teameigenaar Andrea Piccini in actie. Schiavoni en Cressoni reden al samen in de ELMS en kregen in Le Mans in september Rino Mastronardi als extra teamgenoot.

Naast de auto’s van Iron Lynx komen er ook twee GTE-Am auto’s van AF Corse in de klasse in actie, alsmede een auto van Certilar Racing. De kampioen in deze klasse Francois Perrodo blijft bij Ferrari en gaat samen rijden met Nicklas Nielsen en Alessio Rovero. In de andere auto van AF Corse neemt Francesco Castellacci, Thomas Flohr en Giancarlo Fisichella plaats. Cetilar Racing maakt de overstap van de LMP2-klasse. Alleen teameigenaar Roberto Lacorte is tot nu toe als coureur bevestigd.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS