Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Iron Dames gaan geschiedenis schrijven in Frankrijk met hun deelname aan de 24 Uur van Le Mans

Uitgegeven door Pascal Wekema • 24 mei 2021 08:08 • Print artikel

Het Iron Lynx-raceteam bevestigt dat het een Iron Dames-inzending, met drie vrouwelijke coureurs, zal inzetten in de komende ronde van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS Endurance Cup op Paul Ricard. Het is de eerste keer dat een volledig vrouwelijk team aan deze race meedoet. De Iron Dames zijn een collectief van vrouwelijke coureurs binnen het Iron Lynx-team, dat dit jaar gaat deelnemen aan de Ferrari Challenge Europe, Michelin Le Mans Cup, European Le Mans Series en FIA World Endurance Championship, en de 24 uur van Le Mans, die in augustus op het programma staat.

 Doriane Pin
Doriane Pin
Het toevoegen van de GT World Challenge Europe is weer een stap voorwaarts voor het team, dat tot doel heeft de volgende generatie vrouwen in de autosport te ontwikkelen en te inspireren. De line-up van het team voor de race op Paul Ricard, welke op 29 en 30 mei gepland staat, is:
- Doriane Pin, Frankrijk
- Sarah Bovy, België
- Katherine Legge, Verenigd Koninkrijk

Deborah Mayer, de projectleider en oprichter van de Iron Dames, zei over de aankondiging: “We hebben een fenomenale line-up met Doriane, Sarah en Katherine. Doriane voegt zich bij ons als een erg indrukwekkende finaliste van het FIA Girls on Track - Rising Stars-programma, dat ons ook de Nederlandse topper Maya Weug opleverde, die afgelopen weekend in Frankrijk haar eerste raceweekend met Iron Lynx had”. Deborah keek uit naar het weekend en vervolgde: "We zijn buitengewoon trots dat we het eerste raceteam voor vrouwen met een Ferrari kunnen laten racen in de GT World Challenge Europe".

 Sarah Bovy
Sarah Bovy

In Frankrijk rijden voor het Iron Lynx-team de Ferrari Driver Academy-racers Callum Ilott en Davide Rigon, plus Ferrari Competizioni GT-coureurs Nicklas Nielsen, Antonio Fuoco en Alessandro Pier Guidi, vergezeld door de ervaren Franse GT-coureur Côme Ledogar.

 Katherine Legge
Katherine Legge

De race is online live te volgen via de GT World Challenge website, terwijl zowel Iron Lynx als Iron Dames te volgen zijn op Facebook en Instagram. Het seizoen van Iron Lynx met Ferrari racet op iconische circuits in heel Europa en blijft inspireren, terwijl het team vooruitkijkt naar nog meer succes in de komende weken en maanden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS