Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Introductie nieuwe LMP2-auto's uitgesteld naar 2023

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juli 2021 15:30 • Print artikel

De introductie van de volgende generatie LMP2-auto’s is vertraagd naar 2024. Dit besluit is inmiddels genomen door het FIA World Motor Sport Council. Het concept dat in 2017 werd geďntroduceerd, gaat daarmee een zevende jaar in.

LMP2
Het oorspronkelijke plan in de reglementen was dat vier constructeurs een licentie hadden voor het bouwen van een LMP2-auto, die een leven-cyclus zou hebben van vier jaar die tot het einde van 2020 zou gaan lopen. Deze werd verlengd aan het einde van 2018-19, toen het format van het FIA World Endurance Championship overstapte naar een winterkampioenschap. Daarna werd de inzet van de huidige LMP2-auto’s nogmaals een jaar verlengd in oktober 2019.

Met dit besluit zouden de auto’s tot het einde van 2020/21 ingezet gaan worden en tot het einde van het 2022-seizoen in de European Le Mans Series. Door Covid-19 nam het FIA WEC weer afscheid van het winterkampioenschap. Met dit nieuwe besluit is het gat tussen de introductie van de LMDh en de nieuwe LMP2 gelijk getrokken. De LMDh-auto’s worden gebaseerd op het chassis van deze nieuwe LMP2’s.

In januari is al bekend gemaakt dat de vier fabrikanten met een P2-licentie, Oreca, Ligier, Multimatic en Dallara, een verlenging kregen met de nieuwe regels. In het nieuwe bulletin van de WMSC is ook aangekondigd dat de convergentie tussen de LMH en LMDh is goedgekeurd. Er is nog niet bekend gemaakt hoe men dit in de praktijk vorm gaat geven.

Ook het besluit om de 6 uur van Fuji te laten vervallen en te vervangen door een tweede race in Bahrein is inmiddels aangenomen door de WMSC.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS