Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Introductie nieuw kwalificatiesysteem voor het WEC? "Wees niet verbaasd als we volgend jaar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 oktober 2020 09:01 • Print artikel

Tijdens de 24 uur van Le Mans werd er met de Hyperpole een nieuw kwalificatieformat gehanteerd. De top zes auto’s uit elke klasse namen het op tegen elkaar in één afsluitende kwalificatiesessie. De nieuwe opzet werd enthousiast ontvangen. Het is zeker dat dit format in 2021 terugkeert tijdens de endurance klassieker, voor de overige WEC-races wordt een nieuw, ander format geďntroduceerd.

WEC-logo-FIA-World-Endurance-Championship

“Le Mans was een perfect platform om dit nieuwe format te introduceren”, aldus aftredend WEC-directeur Gerard Neveu tegenover Sportscar365. “De wens van de endurance commissie en de mensen die de leiding in Le Mans hebben, is om een manier te vinden waarop de kwalificatiesessies meer spectaculair worden in het wereldkampioenschap. Op dit moment werken we aan een format voor volgend jaar, dus wees niet verbaasd als je volgend jaar een evolutie van het kwalificatieformat in het WEC ziet. Wat betreft de Hyperpole moeten we voorzichtig zijn. Hier in Le Mans is het speciaal. Maar Le Mans is anders dan een normaal WEC-evenement.”

“Absoluut, het idee is om een nieuw format voor volgend jaar op te zetten. Nog spectaculairder en meer in lijn met pure prestaties. Iets wat makkelijk te lezen is voor de fans, iets wat meer aantrekkingskracht heeft. De endurance commissie nam twee weken geleden de beslissing om eraan te werken. Het kan voor het einde van het jaar al gebeuren, om zeker te zijn dat het voor volgend jaar in de registers van de sportieve regels staat.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS