Formule 1

Internationale media op de hand van Max Verstappen: "Hamilton is fout, maar de stewards spaarden hem"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 juli 2021 05:25 • Print artikel

Wat zeggen de internationale media over het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton? Waar de Engelse pers vooral de kant van Hamilton kiest, lijkt de internationale media vooral aan de kant van Verstappen te staan. De Red Bull-coureur werd tijdens de F1-race in Silverstone hardhandig in de bandenstapel gereden na contact met de Mercedes.

F1 2021 Max Verstappen


“Het was de overwinning of de dood voor Hamilton in Silverstone”, aldus het Spaanse Marca. “Hij zei in de eerste ronde een keer ‘Basta!’ tegen Verstappen. De Engelsman weigerde voor zijn thuispubliek zijn voet van het gas te halen en zijn vasthoudendheid leidde tot een heftig ongeval voor zijn Nederlandse rivaal.”

De Suddeutsche Zeitung zegt dat de overwinning zeker niet de mooiste is van de 99 overwinningen van Hamilton: “Overwinning 99 is misschien degene met de meeste vraagtekens uit Hamilton's carrière. En misschien een van de meest belangrijke. De toon van het hele kampioenschap is nu veranderd.”

“Hamilton maakte duidelijk dat hij tot alles bereid is voor dit kampioenschap”, schrijft La Gazzetta dello Sport. Een andere Italiaanse krant de Corriere della Sera schrijft: “In Copse Corner pakte Hamilton de overwinning van Leclerc af, maar liet hij ook zijn donkere kant zien.”

“Ik waardeer Lewis enorm, maar een veteraan doet dit soort acties niet in de eerste ronde bij Copse”, aldus de Italiaanse blogger Leo Turrini. “Het eindresultaat was dat Verstappen naar het ziekenhuis mocht en de straf was een grap. Uiteindelijk kun je op vele manieren winnen, maar dit was over het randje en dat zal gevolgen hebben. Max gaat dit nooit meer vergeten.”

De voormalig ontwerper van Marussia Igor Ermilin heeft maar één duidelijke schuldige. “Hamilton is fout, maar de stewards spaarden hem. Een straf van 10 seconden voor zo’n actie is belachelijk. Het bracht Max in gevaar en veroorzaakte serieuze schade aan zijn auto. Lewis had gediskwalificeerd moeten worden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS