Formule 1

Interessante tijden voor Max Verstappen: “Hij is 23 jaar en hij groeit en groeit maar, die volwassenheid zie je…”

Uitgegeven door Peter Vader • 19 oktober 2020 05:10 • Print artikel

Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht 'spannende tijden' voor een 'volwassen’ wordende' Max Verstappen, terwijl het team naarstig probeert het gat met Mercedes te dichten. Verstappen, momenteel bezig aan zijn zesde seizoen in de Formule 1, staat met slechts 14 punten achter Valtteri Bottas en vecht voor de tweede plaats in het klassement, ondanks meerdere uitvalbeurten en een enorm inferieure auto.

Christian Horner en Max Verstappen F1 Red Bull

“Hij groeit en groeit”
Ondanks Red Bull’s de notoire ‘slow-start-to-a-season’ problemen, wordt de Nederlandse coureur beschouwd als de grootste uitdager van Lewis Hamilton voor het rijderskampioenschap in de nabije toekomst. Na alweer een tweede plaats bij de recente Grand Prix van de Eifel, gelooft Horner dat het vooruitzicht dat Verstappen in de top van de F1-sport acteert alleen maar groter wordt naarmate de tijd verstrijkt. "Ik bedoel, hij is letterlijk pas 23 jaar geworden. Maar hij heeft nu een aanzienlijk aantal races achter de rug en hij groeit en groeit. Die volwassenheid zie je in de auto, in zijn racen. Ik denk dat er spannende tijden voor hem in het verschiet liggen."

Stap voorwaarts gemaakt
Hoewel het team dit seizoen al een overwinning heeft behaald met Verstappen, heeft de RB16 vaak niet het tempo om het tegen Mercedes op te nemen, laat staan ervan te winnen. Verstappen's teamgenoot Alex Albon heeft soms moeite om grip te krijgen op de auto, die ongewoon nerveus was, maar Horner gelooft dat er op de Nürburgring een goeie stap voorwaarts is gemaakt. "Het voelde alsof we een stap dichterbij waren", voegde Horner eraan toe. "Er waren gebieden op dat circuit waar we gelijk of beter waren dan Mercedes.

Interessante circuits
"Eens kijken, we hebben Portimao, we hebben Istanbul, we hebben Imola, het zijn allemaal circuits die heel interessant voor ons zullen zijn. We willen het seizoen graag met een positief momentum afsluiten, aangezien we nogal wat van de problemen hebben begrepen die we hadden met RB16, dus dat wordt aangepakt bij RB16b."

En voordat je gaat..., Mercedes stopte met het ontwikkelen van de 2020-auto al "lang geleden"!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS