Formule 1

Insiders twijfelen over de F1-terugkeer van Fernando Alonso: "Ik denk niet dat hij blij wordt van..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 mei 2020 06:14 • Print artikel

Fernando Alonso, zo gaan de geruchten, heeft een pré-contract voor drie jaar met Renault getekend te hebben. Toch zijn er twijfels bij de Spanjaard over een terugkeer naar de Formule 1, zo denken meerdere insiders. Het stoeltje bij het team uit Enstone kwam vrij, nadat Sebastian Vettel bij Ferrari vertrok, er een wissel van Carlos Sainz van McLaren naar Ferrari volgde en vervolgens Daniel Ricciardo van Renault naar McLaren overstapte.

Fernando Alonso F1 Renault


Fernando Alonso vertrok na drie niet-competitieve jaren in 2018 bij McLaren en richtte zich op het FIA World Endurance Championship, de Indy 500 en de Dakar Rally en gaf altijd aan open te staan voor een terugkeer naar de koningsklasse. “Ik denk dat Fernando weer in de F1 wil racen”, aldus Felipe Massa tegen het Spaanse radiostation Cedena SER. “Maar waar? Ik denk niet dat hij er blij van wordt om te racen in een team dat niet competitief is, dat niet kan winnen en ik denk niet dat dat op dit moment mogelijk is. We moeten het gaan zien en welk team hem de comeback kan geven zoals hij wil.”

Overigens is de Braziliaan niet de enige met twijfels, ook zijn voormalig McLaren-teambaas Zak Brown heeft zijn bedenkingen. “Ja, ik sprak een dag geleden met hem en ik was wat aan het dollen”, zegt de Amerikaan. “Ik denk dat hij nog niet besloten heeft en als ik de baas bij Renault was, dan was dat degene die ik in de auto zou zetten: een grote naam, een snel iemand, won twee wereldkampioenschappen met ze, dus hij heeft geschiedenis. Dus vanuit het perspectief van Renault, denk ik dat je er niet lang over hoeft na te denken. Maar, of Fernando terug wil komen voor 22 races met een auto die nog niet in staat lijkt om te winnen?”

“Gezien de status van Fernando, waarom zou hij dat stoeltje pakken? Als hij denkt dat hij weer bovenaan op het podium kan staan. Gezien het feit dat ze dezelfde weg terug naar de top maken, denk ik dat ze daar echt wel gaan komen. Ze zijn een fantastisch team, fantastische middelen, fantastisch bedrijf, ze zijn er eerder geweest en hebben dat toen ook gedaan. Ik weet niet of Fernando zin heeft om voor een driejarig project te gaan, met een auto waarmee hij in 2021 nog niet kan winnen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS