Formule 1

Ingrijpende beslissing Helmut Marko werpt direct zijn vruchten af: "Super talent"

Uitgegeven door Bart • 9 juni 2021 05:20 • Print artikel

Yuki Tsunoda kende na een sterke openingsrace in Bahrein de nodige problemen, maar in Bakoe sloeg de jonge Japanner ijzersterk terug. De AlphaTauri-coureur wist met de zevende plaats goede punten voor het team te zorgen. Omdat teamgenoot Pierre Gasly op het podium stond, staat AlphaTauri nu op P5 bij de constructeurs. Teambaas Franz Tost was een zeer tevreden man.

Yuki Tsunoda


Tsunoda moest na de Grand Prix van Monaco, die gewonnen werd door Max Verstappen, van Helmut Marko naar Italië verhuizen om beter te kunnen overleggen met de engineers. Het lijkt al direct zijn vruchten af te werpen. Na de herstart verloor Tsunoda nog wel twee plaatsen, maar hij won er eentje terug omdat Lewis Hamilton zichzelf uitschakelde.

"Yuki heeft het fantastisch gedaan", aldus Tost op de website van AlphaTauri. "Zijn snelheid was ongelofelijk. Ik maakte me soms wel zorgen, omdat hij echt heel snel reed. Yuki is op de goede weg en ik denk dat hij in de tweede helft van het seizoen nog goede resultaten zal scoren. Dan heeft hij meer ervaring en komt hij op circuits die hij goed kent."

"We moeten niet vergeten dat Yuki voor het eerst in Bakoe reed", zo benadrukt Tost. "In Bahrein heeft hij twee punten gescoord, maar dat circuit kende hij al uit de Formule 2. In Bakoe had hij nog nooit gereden en toch was hij direct snel. Natuurlijk zijn er nog zaken die hij moet verbeteren, maar ik ben ervan overtuigd dat dat goed komt. Yuki is een super talent."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS