Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

IndyCar-coureurs krijgen doodsbedreigingen na onsportief gedrag

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 mei 2020 05:08 • Print artikel

Lando Norris deed afgelopen weekend mee in een IndyCar-race. De wedstrijd liep niet goed af voor de Brit, want in leidende positie werd Norris door Simon Pagenaud van de baan gereden. De Fransman deed voorkomen alsof het niet met opzet was, maar kort daarvoor zei hij in de pitsstraat tegen zijn spotter: “Let's take Lando out!”


Overigens was Pagenaud niet de enige die zich onsportief gedroeg tijdens deze wedstrijd, want ook Santonio Ferrucci elimineerde een concurrent. Ferrucci nam raceleider Oliver Askew uit de wedstrijd, nadat de teamgenoot van Askew, Pato O’Ward een aanvaring had met Marcus Ericsson tijdens een risicovolle inhaalactie.

Op Twitter schrijft IndyCar-journalist Marshall Pruett nu dat hij zegt dat er na die wedstrijd doodsbedreigingen geuit zijn aan een coureur. Waarbij de Amerikaan niet zegt of het Pagenaud of Ferrucci is. Overigens gebeurt dit wel vaker, blijkt uit de reactie van Jimmy Broadbent op de Tweet van Pruett.

Broadbent, die ook deelneemt aan F1-races online, zegt ook doodsbedreigingen gehad te hebben, nadat hij een aanrijding met Lando Norris had tijdens een virtuele Grand Prix.

Het wordt duidelijk tijd dat er weer op echte banen met echte raceauto's wordt geracet...

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS