Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

IndyCar bevestigt gesprekken met Ferrari: "Wellicht zien we Ferrari vanaf 2022 in de IndyCar"

Uitgegeven door Bart • 8 juni 2020 05:17 • Print artikel

IndyCar-eigenaar Roger Penske heeft oriënterende gesprekken gehouden met Ferrari voor toetreding tot de serie vanaf 2022. Momenteel kent de IndyCar, waar Rinus van Kalmthout zaterdag een ongelukkig debuut beleefde, twee fabrikanten met Honda en Chevrolet. Een derde fabrikant zou een enorme opsteker zijn en al helemaal als de naam Ferrari is.

Sebastian Vettel


"We kijken naar mogelijkheden om nieuwe fabrikanten naar de IndyCar te halen", zegt Penske in de podcast Brick-by-Brick Sirius XM. "Jullie hebben vast gehoord dat er gesprekken met Ferrari zijn. Zij zijn wellicht geïnteresseerd om in 2022 in de IndyCar toe te treden als de nieuwe motorregels van kracht worden. Het zou een geweldige toevoeging zijn als we Ferrari naar de IndyCar kunnen halen. Ferrari heeft in het verleden publiekelijk de interesse voor de IndyCar getoond en van daaruit zijn we de eerste gesprekken gestart."

Ferrari kijkt om zich heen vanwege de intrede van het budgetplafond in de Formule 1. Teambaas Mattia Binotto gaf eerder al aan naar andere klassen te kijken om het grootste gedeelte van het personeel te kunnen behouden. "We willen proberen alle banen te behouden. Daarom kijken we ook naar de IndyCar."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS