Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

IndyCar: Hoe kun je de laatste race op het Belle Isle-circuit bekijken +STARTOPSTELLING

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 juni 2022 16:34

Vanavond doven voor de allerlaatste keer de lichten op het circuit van Belle Isle tijdens de IndyCar Detroit Grand Prix. Na dit seizoen verplaatst het circuit zich naar het centrum van de stad. Vanavond nemen de coureurs afscheid van het inmiddels iconische circuit. Gisteren tijdens de kwalificatie behaalde Josef Newgarden de pole position. Rinus Veekay start de race op de veertiende positie.

Josef Newgarden

Naast Newgarden op de grid staat tweevoudig Indy 500-winnaar Takuma Sato. De populaire Japanner kwam een tiende te kort op de Amerikaan. Simon Pagenaud, die in 2016 kampioen werd, bemachtigde tijdens de spannende kwalificatie de derde positie te bemachtigen, ‘Spiderman’ Helio Castroneves start naast hem op de vierde plaats.

David Malukas en Colton Herta bezetten de derde startrij, met achter hen kersvers Indy 500-winnaar Marcus Ericsson en zesvoudig IndyCar-kampioen Scott Dixon. Romain Grosjean was bezig met een verbetering van zijn persoonlijk snelste tijd, bij het uitkomen van de een-na-laatste bocht raakte de Fransman de muur en raakte hij in een spin. Hij klapte vervolgens hard in de muur bij het opkomen van het start-finish gedeelte. Hij vangt de race op zondag aan vanaf P12.

Van Kalmthout wist na een harde klapper vorige week op Indy niet verder te komen dan P14, maar zoals al zo vaak is bewezen op dit circuit is niets zeker totdat het zwart-wit geblokt is gevallen.
De coureurs maken zich op voor een 70 ronden durende race over het 3,4 kilometer lange circuit in Michigan.

De race gaat om 21.45u Nederlandse tijd van start en is te volgen op Ziggo Sport. Daarnaast is er een mogelijkheid om de race gratis met een VPN-verbinding te bekijken op de website van de IndyCar-Series.