Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Indy Dontje pakt mooi podium op de Red Bull Ring: "Goede punten voor het kampioenschap"

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 25 mei 2022 16:06

Dörr Motorsport Aston Martin Vantage GT4

De 25.000 bezoekers aan de Oostenrijkse Red Bull Ring beleefden een heel bijzonder tweede raceweekend in de huidige ADAC GT4 Germany. Spanning, intensiteit en felle gevechten zorgden zaterdag voor een uiterst mooie race op de Red Bull Ring. In race 1 op de zaterdag maakte Indy Dontje in de Dörr Motorsport Aston Martin Vantage GT4, die vanaf P7 startte, meteen één plaats goed en stuwde de Aston Martin Vantage GT4 naar de zesde plaats. Na de verplichte pitstop, vocht Phil Dörr tegen een hardnekkige rivaal. Een gevecht dat echte spanning bood. En dan, in de allerlaatste ronde, moest hij zijn plaats opgeven net voor de geblokte vlag en finishte hij als zevende.

Phil Dörr

De race van zondag stond bol van de safety cars. Phil Dörr startte vanaf de zevende plaats en maakte na de start twee plaatsen goed en moest het meteen afleggen tegen de sterke concurrentie. De eerste safetycar-fase werd veroorzaakt door Sandro Holzem die spinde na aan de achterkant geraakt te zijn. Hij belandde in de vangrail. Na 18 minuten in de race volgende weer een safetycar nadat Theo Nouet zijn Mercedes-AMG GT-4 langs de kant zette. Na de pitstop werd de race gekenmerkt door verdere safety car-fases en soortgelijke race-ongelukken. Dit zette alle hoop op Indy Dontje, die een race overwinning binnen handbereik had. De race werd echter beëindigd onder een vijfde safety car-fase en de Nederlander kwam als tweede over de eindstreep.

Indy Dontje

Indy Dontje na race 2: "De BMW was dit weekend te sterk voor ons, maar met de tweede plaats scoorden we goede punten voor het kampioenschap. Phil heeft zich goed voorbereid. We verloren een plaats bij de pitstop omdat we een probleem hadden met onze stopwatch. Door de safety car-fases, kon ik niet veel doen in mijn stint. Nu gaan we naar mijn thuisrace op Zandvoort met de leiding in het kampioenschap. Ik kijk echt uit naar dit raceweekend. Ik hoop dat veel toeschouwers me zullen aanmoedigen op de baan." /Foto’s Dörr Motorsport