Formule 1

Indy 500-winnaar Marcus Ericsson deelt zijn voorspellingen voor de 2023 F1-grid

Uitgegeven door Frank Korsel • 2 augustus 2022 06:01

Marcus Ericsson won afgelopen mei de Indy 500, maar lijkt wellicht een carrière als waarzegger te ambiëren. De voormalig coureur van Sauber en Caterham heeft een paar interessante ideeën over de F1-grid van 2023.

Marcs Ericsson

De Zweedse coureur verwacht dat Pierre Gasly overkomt van AlphaTauri om naast Esteban Ocon te gaan rijden, dit is echter niet erg voor de hand liggend, aangezien Gasly al een contract heeft bij AlphaTauri. Daarnaast voorspelt de coureur van Chip Ganassi dat Mick Schumacher het stoeltje van Gasly over zal namen en dat Oscar Piastri zijn debuut zal maken bij het team van McLaren.

Volgens de glazen bol van Ericsson blijft de line-up van Alfa Romeo ongewijzigd, terwijl Daniel Ricciardo de overstap maakt naar Haas. Als we de onderbuik gevoelens van de nieuwste Indy 500-winnaar moeten geloven krijgen we volgend jaar naast Max Verstappen nog een andere Nederlander op de grid, in de vorm van Nyck de Vries bij het team van Williams.

Ericsson relativeert de zaak wel en zegt dat 'het niet voor niets silly season heet' vervolgens sluit hij af met een knipoog.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS