Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Indrukwekkend GT3-geweld op het Circuit van Zandvoort tijdens de Blancpain World Challenge Europe

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 juli 2019 04:08 • Print artikel

Dit weekend reed de Blancpain World Challenge Europe op het Circuit van Zandvoort. Zowel op zaterdag als zondag werd er een race gereden met de dikke GT-bolides op het circuit in de duinen aan de Noordzee. Op zaterdag gingen Vincent Abril en Raffaele Marciello, racend in de AKKA ASP Mercedes, er met de overwinning vandoor. Op zondag waren het Christopher Haase met Simon Gachet die in de Audi van Sainteloc de winst voor zich opeisten.

Vincent Abril Raffaele Marciello AKKA ASP Mercedes

Race 1
Abril en Haase vertrokken bij de eerste wedstrijd op het Circuit van Zandvoort van pole position op een opdrogende baan. Abril nam de start voor zijn rekening en ging ook als eerste de Tarzanbocht in, gevolgd door Mirko Bortolotti in de Lambo van Grasser Racing Team. De race was nog maar net begonnen toen de safetycar al naar buiten moest vanwege een crash van Markus Winkelhock bij de Rob Slotenmakerbocht, die daarbij Rol Iniechen in de Lamborghini meenam.

Markus Winkelhock

Na de herstart was Abril wederom goed weg en hij bouwde langzaam een gat op naar de achtervolgende Lamborghini’s. Hij had maar liefst 2,5 seconde voorsprong toen het pitstop window open ging. De pitstops hadden geen invloed op de volgorde in de top 3. Het bleef Marciello die een voorsprong op de achtervolgende auto’s vasthield.

Haase en Gachet

Race 2
Haase en Gachet hadden net als de winnaars van de zaterdag de hele wedstrijd onder controle. Het tweetal leidde de wedstrijd vanaf pole position. Haase opende direct de aanval in de Audi en bouwde een voorsprong van 11 seconden op. Gachet behield deze voorsprong na de verplichtte pitstops.

Grasser Racing Time

Op de tweede plek eindigde Bortolotti in de Lamborghini van Grasser Racing Time. De tijdwinst kwam met name door een pitstop die 2,5 seconden sneller was dan de Lamborghini van Ezequiel Pérez-Companc en Dries Vanthoor.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS