Formule 1

Indoor kartbanen Race Planet weer open: "Gasten kunnen weer komen karten"

Uitgegeven door Bart • 21 januari 2022 09:38 • Print artikel

Sinds afgelopen zaterdag 15 januari mogen binnensport locaties hun deuren weer openen. Dat geldt ook voor de kartbanen van Bleekemolen's Race Planet in Amsterdam en Delft. In de eerste dagen na de versoepelingen merkt directeur Sebastiaan Bleekemolen dat de gasten de weg naar de indoor kartbaan nog niet weten te vinden. Volgens de coureur licht dat grotendeels aan de onduidelijkheid vanuit de overheid.

RacePlanet Amsterdam


"Het was afgelopen weekend natuurlijk ook erg kort dag", legt Bleekemolen uit. "Vrijdagavond werd pas bekend dat sportlocaties weer de deuren mogen heropenen, dus dat het zaterdag en zondag rustig zou zijn was geen verrassing. Onze gasten hadden immers te weinig tijd om hun uitje in te plannen."

Maar de rust blijft, wat volgens Bleekemolen het gevolg is van onduidelijkheid van de overheid op dit vlak. Waar pretparken, musea en dierentuinen immers nog de deuren gesloten moeten houden, mogen sportlocaties wel weer open. "Het ontstane beeld over sluiting van alle bedrijven in de leisurebranche werkt ons nu tegen. Het is fijn dat wij gelukkig wel weer open zijn met onze kartbanen, bowling en rollerskatebaan, maar het is niet meer goed te praten dat de één wel open mag en de ander niet."

"Zo mag ons indoor speelparadijs -dat in hetzelfde pand gevestigd is- momenteel dan weer niet open. We moeten af van de willekeur want wat er nu gebeurt is krom en verwarrend", pleit Bleekemolen voor heropening van alle bedrijven in de sector. "Laat staan dat wij het liefst ook onze horecafaciliteiten meteen weer willen heropenen om onze gasten een volledig gevoel van gastvrijheid willen geven waar dit op dit moment beperkt is. Dat kan goed en veilig."

Kijk hier voor meer informatie over Bleekemolen's Race Planet.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS