Formule 1

In beeld: de alternatieve lay-out van het Bahrain International Circuit

Uitgegeven door Luke Merkx • 28 november 2020 16:49

Dit jaar vinden er niet één, maar twee Formule 1-races plaats op het Bahrain International Circuit in Sakhir. Opvallend is dat beide Grands Prix niet op exact dezelfde layout worden verreden. Waar de F1-piloten dit weekend op de reguliere indeling van het circuit rijden, zullen zij volgend weekend racen op de zogenaamde ‘outer lay-out.’ Lees verder om meer te weten te komen.


▲ De zogenaamde ‘outer track’ van het circuit maakt gebruik van het grijs-wit gemarkeerde gedeelte van het Bahrain International Circuit. Het oranje-wit gemarkeerde gedeelte is onderdeel van de gebruikelijke lay-out.

De tweede race op het Bahrain International Circuit wordt onder de naam ‘Sakhir Grand Prix’ gehouden. Gedurende het weekend zullen de ronkende motoren op de buitenstaande baan van het circuitpark te vinden zijn, in tegenstelling tot wat men gewend is van de Formule 1 in Bahrein. Ondanks dat het circuit geen kombochten bevat, wordt het vaak beschreven als een ‘oval’ vanwege de vele rechte stukken en het geringe aantal bochten.

Kort, snel en maar liefst 87(1) rondes
Na Monaco (3.337 kilometer) is de ‘oval-configuratie’ van Bahrein met een lengte van slechts 3.543 kilometer het kortste circuit in de geschiedenis van de Formule 1. De race zal plaatsvinden op zondag 6 december en zal een nachtrace zijn. Volgens berekeningen van de F1-teams zal een rondje over de buitenste ring slechts 55-60 seconden duren. De race duurt 87 rondes en kent daarmee het meest aantal rondes van alle GP’s op de kalender.



Youtube RaceXpress


Wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1 of autosport of karting? Of van de automotive? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar maken ook onze eigen content met onder meer interviews met coureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS