Formule 1

"Ik zou Hamilton naast Verstappen in hetzelfde team zien, en de vraag is of hij dan nog steeds zo weinig fouten maakt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 oktober 2020 06:10 • Print artikel

Lewis Hamilton is onderweg naar zijn zevende wereldtitel en de dominante Mercedes heeft daarin een belangrijk aandeel. Sinds 2014 kan niemand in de koningsklasse van de autosport in de schaduw van het Duitse merk staan. Volgens Bernie Ecclestone is dit zelf verdiend, maar hebben zij het ook te danken aan hun voorgangers zoals Michael Schumacher. Ook zou hij Hamilton graag eens in een team zien met Max Verstappen.

Lewis_Hamilton_Max_Verstappen

“Lewis heeft het verdiend, omdat hij met uitzondering van 2016 altijd zijn teamgenoten verslagen heeft”, aldus Ecclestone tegen Sport1. “Hij maakt zelden fouten, maar ik vergelijk hem ook met een pokerspeler, die weet dat hij vier azen in zijn hand heeft. Dan kun je poker spelen, terwijl de anderen zitten te zweten. Ik zou hem graag eens zien in een team met Max Verstappen. De vraag is of hij dan nog steeds zo weinig fouten maakt.”

De bejaarde Brit zegt overigens dat Hamilton ook veel te danken heeft aan de vorige recordhouder van het aantal overwinningen in de Formule 1, Michael Schumacher. “Michael’s terugkeer in de Formule 1 was niet zo goed voor hem, als dat het was voor de Formule 1”, vervolgt de voormalig eigenaar van de koningsklasse over Schumacher. “Hij heeft Mercedes ontwikkeld tot wat het vandaag de dag is en het is bijna tragisch om te zien dat alle mensen na hem nu weglopen met alle records.”

Ecclestone reageert onomwonden als hem gevraagd wordt of hij dan verwijst naar Toto Wolff en Hamilton. “Lewis profiteert daarvan, maar dat doet Toto ook evenals alle anderen”, vervolgt de Brit. “Ik wil zijn invloed niet ontkennen, maar zij konden in 2014 in een bed gaan liggen dat door Ross Brawn en Michael Schumacher voor hen al was opgemaakt. Alles wat ze hoefden te doen is het niveau behouden. Niki Lauda was erg belangrijk wat dat betreft, maar de motor van Mercedes heeft al verzekerd dat de helft van het gevecht al klaar was, nog voor het begon.”


RaceXpress Youtube

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS