Formule 1

'Ik zie F1 als oorlog! Hamilton de topcoureur, maar Verstappen het ultieme talent'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 juni 2021 16:50 • Print artikel

Voormalig F1-coureur Eddie Irvine gelooft dat Lewis Hamilton F1's 'topcoureur' blijft, maar stelt ook dat de Brit zijn aartsrivaal Max Verstappen 'eindelijk zijn zaakjes op orde heeft'.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Verstappen won van Hamilton in Monaco, maar de Red Bull-coureur en zijn opponent verlieten Bakoe met een ongewijzigd puntenaantal na hun respectievelijke tegenslagen.

De altijd eigenzinnige Irvine geniet van de regelrechte strijd tussen de twee belangrijkste titelkandidaten van de sport. "Het seizoen 2021 is tot nu toe geweldig", vertelde de voormalige Ferrari-coureur aan Betway.com. "Verstappen is zeker de snelste coureur die er op dit moment rondrijdt, maar Lewis Hamilton is waarschijnlijk nog steeds de topcoureur."

"Het is fantastisch om te zien hoe die twee jongens het tegen elkaar opnemen. Ik denk dat het een geweldig seizoen gaat worden."

Irvine ziet Verstappen na zes seizoenen aan de top van de autosport eindelijk tot zijn recht komen en trekt een parallel tussen de Nederlander en de Iers voormalige Scuderia-teamgenoot Michael Schumacher.

"Wat het rijden van Verstappen betreft - eindelijk na zes seizoenen krijgt hij zijn zaakjes voor elkaar. Hij is altijd supersnel geweest en je kunt zien dat hij veruit de meest dominante teamleider op de grid is."

"Hij heeft veel tweede rijders in het team gehad en geen van hen is bij hem in de buurt gekomen. Het is een beetje het Michael Schumacher effect."

"Terwijl Lewis regelmatig is gediskwalificeerd en overtroffen door zijn teamgenoten, moet je zeggen dat Verstappen waarschijnlijk het ultieme talent is, hoewel Lewis een volleerde professional is en maar weinig zwakke plekken heeft."

Verstappen en Hamilton hebben beiden gezegd dat hun relatie buiten de baan wordt respectvol is, ondanks het feit dat ze af en toe naar elkaar uithalen. Maar velen geloven dat de mind games langzaam maar zeker toenemen tussen de twee.

Op de vraag hoe moeilijk het is om in de F1 niet persoonlijk te worden tegen een rivaal, gaf Irvine toe dat hij er in zijn tijd in de sport nooit over heeft getwijfeld om een andere coureur te bekritiseren als hij het gevoel had dat er iets te winnen viel op het circuit.

"Ik heb er nooit een probleem mee gehad om persoonlijk te worden," zei hij. "Voor mij was het allemaal één, de professionele en persoonlijke situatie."

"Alles is eerlijk in liefde en oorlog en ik zie Formule 1 als oorlog, dus ik had er echt geen probleem mee om kritiek te leveren of iets te zeggen waarvan ik voelde dat het me zou helpen. Ik was er voor mezelf en mijn team, en ik gaf niets om iemand anders."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS