Formule 1

"Ik probeer opnieuw optimistisch te zijn over Max Verstappen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 mei 2021 10:29 • Print artikel

Volgens Timo Glock deed Max Verstappen alles juist. Met zijn agressieve aanval bij de eerste bocht, na de start, zette de Red Bull-coureur tijdens de Grand Prix van Spanje alles goed. De Nederlander dwong daar Hamilton om eieren voor zijn geld te kiezen of te crashen.


“Max Verstappen had een fantastische start van de race”, schrijft Glock in zijn column voor Sky Duitsland. “Hij deed daar alles juist. Hij reed agressief voorop en viel Hamilton direct aan bij de eerste bocht. Daarmee heeft hij een uitroepteken geplaatst.”

Uiteindelijk was het de twee-stop-strategie, waarmee Mercedes en Hamilton de overwinning naar binnenhaalde. “Max probeerde vanaf de eerste plek de race te bepalen, maar daar tegenover, Mercedes was strategisch erg slim en agressief tegelijkertijd”, aldus de Duitser. “Vooruitkijkend naar Monaco, het gaat weer gaaf worden, wanneer je beide auto’s op zo’n goed niveau ziet racen. We gaan zeker zien dat er over en weer klappen uitgedeeld worden en ik ben benieuwd welke van de andere teams een beetje dichterbij kunnen komen. Monaco heeft zijn eigen wetten. Ik probeer opnieuw optimistisch te zijn over Verstappen en ik vind dat Monaco eigenlijk best goed zou moeten zijn voor Red Bull. Ik zeg alleen dat hij vooraan moet staan in Monaco. Laten we afwachten wat er gebeurd. We kunnen zeker weer een spannende race verwachten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS