Formule 1

"Ik probeer Lewis Hamilton niet te vernederen, ik ben 81 jaar oud"

Uitgegeven door Bart • 14 oktober 2020 05:25 • Print artikel

Lewis Hamilton was door een wesp gestoken op het moment dat Jackie Stewart hem niet omschreef als de beste coureur ooit. De 81-jarige oud-coureur vindt de Mercedes-coureur wel de beste van zijn generatie, maar vindt het maken van de vergelijking met andere topcoureurs moeilijk. Het stemt Stewart teleurgesteld dat Hamilton denkt dat hij hem omlaag probeert te praten.

Lewis Hamilton


"Ik probeer Lewis niet onderuit te halen", zegt de wereldkampioen F1 van 1969, 1971 en 1973 in gesprek met persbureau PA. "Ik heb veel respect voor zijn prestaties. Hij is de beste coureur van zijn generatie. Ik vind het teleurstellend dat Lewis denkt dat ik zijn prestaties wil bagatelliseren. Wat heb ik daarmee te winnen? Ik ben 81 jaar oud!"

"Ik kreeg de vraag of Lewis door zijn 91 overwinningen de beste coureur aller tijden is", zo legt Stewart uit. "Daar is moeilijk antwoord op te geven. Ik denk dat Juan Manuel Fangio de beste aller tijden is, gevolgd door Jim Clark. Maar dan nog; is het wel terecht om iemand de beste te noemen? Is Lionel Messi beter dan Pele of Stanley Matthews? Is Roger Federer beter dan Rod Laver? Je praat over andere tijden. Je kunt Lewis de beste van zijn generatie noemen en dat is helemaal niet vernederend. Hij doet het fantastisch, maar hij is anders dan Niki Lauda, en ook anders dan Jackie Stewart, Jim Clark of Graham Hill."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS