Formule 1

"Ik hoop dat Red Bull terug kan slaan, maar het kwartje valt vaker de kant van Mercedes op"

Uitgegeven door Bart • 24 augustus 2021 05:08 • Print artikel

Aanstaand weekend barst het Formule 1-geweld weer los in het Belgische Spa-Francorchamps. Alle ogen zijn uiteraard gericht op de strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Voor de zomer werd de Red Bull-coureur twee keer uitgeschakeld door een actie van een Mercedes-coureur en hij hoopt maar wat graag het tij te keren.

Hamilton Verstappen


Voormalig F1-coureur Timo Glock vreest voor de kansen van Red Bull. "Ik hoop dat Red Bull terug kan slaan, maar ik heb het gevoel dat het kwartje de laatste tijd weer vaker de kant van Mercedes opvalt", aldus de Duitser in een reactie aan Speedweek.

Alle ogen zijn gericht op Max Verstappen. Glock verwacht veel spanning. "De tweede seizoenshelft wordt zeker spannend, met twee teams en twee coureurs die gelijkwaardig aan elkaar zijn", vervolgt Glock. "De vraag is wie er meer investeert in de huidige auto en wie in de toekomst. Mijn gevoel zegt dat Red Bull weet dat ze dit jaar een goede kans maken. Daarom richten ze zich wellicht meer op dit jaar en dat kan een nadeel voor 2022 vormen."

"Volgend jaar met de nieuwe richtlijnen zijn er technisch minder vrijheden. Met meer standaard onderdelen komt het veld vanzelf dichter bij elkaar te liggen. Uiteindelijk denk ik dat Mercedes en Red Bull altijd een kleine voorsprong zullen behouden, maar de teams in het middenveld zijn al meer met 2022 bezig, dus dat belooft meer spanning en onvoorspelbaarheid."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS