Formule 1

"Ik heb veel geleerd van de rijstijl van Max Verstappen"

Uitgegeven door Bart • 13 april 2021 15:00

Sergio Perez is een ervaren rot in de Formule 1, maar dat wil niet zeggen dat de veel jongere Max Verstappen hem niks kan leren. In tegendeel zelfs. Tijdens het Grand Prix-weekend in Bahrein keek de 31-jarige Mexicaan veelvuldig naar zijn teamgenoot. Verstappen heeft natuurlijk meer kennis over de specifieke kenmerken van de Red Bull.

Sergio Perez


"Ik heb veel geleerd van de rijstijl van Max en hoe de kracht van de auto maximaal benut kan worden", aldus Perez in een reactie aan Motorsportweek. "Ik denk dat ik op dat vlak het meest geleerd heb. Ik wist precies welke balans ik het hele weekend nodig had."

"Ik denk dat de strijd met Mercedes erg spannend gaat worden. In Imola zullen we zien of de verhoudingen circuit gerelateerd zijn of niet. Het wordt interessant om te zien hoe we het in Imola gaan doen. Het is een totaal andere baan dan Bahrein. We zijn benieuwd hoe de verschillen met Mercedes nu zijn. We gaan natuurlijk voor de overwinning. In tegenstelling tot Bahrein is de kwalificatie in Imola erg belangrijk. Het is moeilijk inhalen, maar ik hou wel van deze baan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS