Formule 1

"Ik had het privilege om met Michael Schumacher bij Ferrari te werken, Mick in een Ferrari zou..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 februari 2022 07:09

Mick Schumacher zit in het opleidingstraject van Ferrari en debuteerde afgelopen jaar in de Formule 1 met Haas. F1-directeur Stefano Domenicali hoopt dat de jonge Duitser op een dag in de voetsporen van zijn illustere vader Michael Schumacher stapt bij Ferrari. “Mick doet zijn werk er erg goed”, aldus Domenicali tegen Sport1. “Hoewel hij in 2021 een auto had waarin hij zijn mogelijkheden niet kon laten zien, hoop ik echt dat de nieuwe Haas hem de kans geeft om zijn talenten te tonen.”

Mick_Schumacher_F1_Haas
Mick Schumacher

De F1-directeur werkte in het verleden als teambaas van Ferrari met Michael Schumacher en heeft daar mooie herinneringen aan. “Ik had het privilege om met Michael bij Ferrari te werken en natuurlijk zou Mick in een Ferrari een mooi vooruitzicht voor de toekomst zijn”, aldus de Italiaan die zich er van bewust is dat het team op dit moment niet makkelijk is om daar een stoeltje te bemachtigen.

“Op dit moment heeft Ferrari twee fantastische coureurs met Charles Leclerc en Carlos Sainz, die ook nog jong zijn”, vervolgt de F1-directeur. “Maar als Mick klaar en de kans doet zich voor, dan pakt hij hem.”

Ondertussen is de volgende Schumi-telg alweer onderweg naar de F1. David Schumacher, het neefje van de Haas-coureur en zoon van Ralf Schumacher, rijdt in de Formule 3 en Domenicali zegt ook deze Duitser in de gaten te houden. “Ik sprak al met Ralf over David en ik ben blij om te zien dat hij zich goed ontwikkelt”, vertelt de voormalig Ferrari-teambaas. “Ik denk dat hij een goede carrière voor zich heeft liggen en voor de Duitse fans zou dat natuurlijk mooi zijn.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS