Formule 1

"Ik denk dat Max Verstappen en Charles Leclerc al op hetzelfde niveau als Lewis zitten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 oktober 2020 06:12 • Print artikel

Lewis Hamilton behaalde in Portimão zijn 92ste Grand Prix-overwinning. Daarmee is de Mercedes-coureur de wereldrecordhouder voor wat betreft het aantal overwinningen in de Formule 1. Is hij daarmee ook de beste coureur allertijden geworden? “Deze overwinning werd niet door Hamilton behaald, maar door Mercedes”, reageert Nicolay Vetrov tegen over het Russische Championat. “Laat hem eerst in een Williams zitten, dan geven hem de kroon. Ja, hij is een goede coureur. Mentaal sterk, rijdt goed. Maar in die auto...”

Michael Schumacher en Lewis Hamilton podium


Volgens voormalig F1-coureur en DTM-legende Bernd Schneider waren er tenminste twee coureurs in de geschiedenis van de sport beter dan de Brit. “Ayrton Senna was misschien de meest gefocuste, maar Michael Schumacher had in zijn algemeenheid het beste pakket”, vergelijkt de Duitser de situatie tegenover Sport1. “Hij is op dit moment de top-coureur in de beste auto. En met dit record, moet je ook gelijk melden dat er meer races zijn dan dat er vroeger waren. Als je het op die manier bekijkt dan zijn Michael Schumacher’s overwinningen er erg veel.”

De broer van Schumacher, Ralf Schumacher, denkt dat er nu een paar uitdagingen zijn voor Hamilton. “Op hetzelfde niveau zitten als Michael is een historisch succes”, aldus de Duitser tegenover Sky Deutschland. “Hij merkt zelf op dat de jongeren snel zijn, erg snel. Ik denk dat Max Verstappen en Charles Leclerc al op hetzelfde niveau als Lewis zitten. Ze gaan zeker de toekomst van de Formule 1 vormen. De enige vraag is wanneer.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS