Formule 1

"Iedereen die denkt dat Fernando Alonso niet snel genoeg meer is, heeft het goed mis"

Uitgegeven door Luke Merkx • 25 januari 2021 11:02 • Print artikel

Fernando Alonso keert komend seizoen terug bij zijn oude liefde Alpine (Renault) F1 waar hij de plaats van de naar McLaren vertrokken Daniel Ricciardo inneemt. De Spanjaard gaf tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi vorig jaar een demo in de Renault R25, de auto waar hij wereldkampioen mee werd in 2005. Ricciardo is onder de indruk van zijn opvolger: “Fernando liet in Abu Dhabi zien dat hij nog steeds maar één tempo kent: bloedsnel.”

Fernando Alonso


Gedurende het afgelopen seizoen testte Alonso meermaals met een 2018 F1-auto, maar het was een demo met zijn V10-aangedreven kampioensauto uit 2005 waarmee Fernando Alonso de aandacht trok van alle aanwezigen in de paddock. “Ik bekeek de onboard en het was erg gaaf om te zien”, vertelt een enthousiaste Daniel Ricciardo tegenover GPfans.com.

Mensen die denken dat Fernando te oud is om in de F1 te rijden, die hebben het goed mis. Hij is nog steeds bloedsnel. Ik zag hem voortdurend de limiet opzoeken op het Yas Marina Circuit. Hij had er geen moeite mee de auto na zestien jaar eens goed wakker te schudden, zelfs op de kerbstones gaf hij de volle honderd procent.” Ricciardo vervolgt: “Het is mooi om te zien wat het geluid van een V10-motor bij iedereen losmaakt. We weten dondersgoed dat de huidige F1-auto’s een stuk sneller zijn, maar vanwege die fantastische krachtbron leek het veel sneller te gaan. Die motor schreeuwt gewoon, geweldig.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

Youtube RaceXpress

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS