Formule 1

Iedere F1-coureur heeft zijn portie pech, maar...: "Lewis raakte Max veel harder dan mijn incidenten in Bahrein en Monza"

Uitgegeven door Bart • 20 januari 2022 06:04 • Print artikel

Pierre Gasly kan terugkijken op een sterk seizoen 2021. De Fransman van AlphaTauri finishte op een keurige negende plaats, maar naar eigen zeggen had er nog meer ingezeten. Gasly vindt dat hij een aantal keer erg veel pech heeft gehad. De oud-teamgenoot van Max Verstappen vergelijkt zijn voorvleugel met die van Lewis Hamilton.

Pierre Gasly


"Als je naar een seizoen met 22 races kijkt, zal iedereen zijn portie pech wel hebben gehad", aldus Gasly in een interview met onder meer GP Fans. "Ook Max heeft veel pech gehad, bijvoorbeeld in Baku, Hongarije en Silverstone. Iedereen heeft zo zijn pech, maar in mijn geval was het extra pijnlijk."

"In Bahrein verloren we de voorvleugel en in Monza gebeurde dat weer", legt Gasly uit. "Maar kijk naar Lewis Hamilton. Hij reed in Saoedi-Arabië achter op Verstappen. Lewis raakte Max veel harder dan mijn incidenten in Bahrein en Monza, maar bij hem bleef de vleugel wel zitten en hij kon zelfs de race winnen. In mijn geval was het contact tien keer minder, maar mijn vleugel ging eraf en mijn race was over."

"Over het algemeen mag ik zeker niet klagen, de snelheid in de kwalificatie was ongelofelijk goed en ook de racepace was sterk. We zijn er in 2021 zeker op vooruitgegaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS