Autosport Internationaal Toerwagens • IMSA

IMSA: Winst voor Taylor en Alburquerque, succes voor Renger van der Zande en Racing Team Nederland

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 juni 2022 13:00 • Print artikel

Afgelopen weekend stond de zes uur van Watkins Glen op het programma in het IMSA-kampioenschap. Met anderhalf uur op de klok werd de wedstrijd onderbroken door onweer. Met ruim een half uur te gaan werd de race weer hervat. De race werd gewonnen door Ricky Taylor en Felipe Alburquerque, Oliver Jarvis en Tom Blomqvist kwamen als tweede over de eindstreep. Het podium werd compleet gemaakt door Sebastien Bourdais en Renger van der Zande. In de LMP2-klasse eindigde Racing team Nederland met Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Dylan Murry als derde.

IMSA

Het scheelde in de eindfase van de wedstrijd niet veel of Bourdais had in zijn Cadillac de Acura-coureurs aan kunnen vallen. Helaas voor de Fransman en de Nederlander kwamen ze tijd tekort en zat de race er alweer op. Desondanks scoorde het duo opnieuw een podium in de DPi-klasse.

Ook Racing team Nederland scoorde weer een podium. Ondanks een extra pitstop waarin de achterkant van de bolide werd vervangen nadat Murry in aanraking kwam met de High Class Racing-Oreca. Uiteindelijk eindigde ze knap op de derde plaats.

Ook in de LMP3-klasse was er Nederlands succes. Kay van Berlo won met teamgenoten Felipe Fraga en Gar Robinson in hun klasse.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS