Karting • GK4 Kartseries

IAME Series Netherlands: NK IAME, BEKC en NK TILLOTSON T4 in Mariembourg

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 augustus 2020 00:37 • Print artikel

IAME Series Netherlands: NK IAME, BEKC en NK TILLOTSON T4 in Mariembourg. In het weekeinde van 8-9 augustus gaan de deelnemers van de tweede seizoensrace van de IAME SERIES NETHERLANDS-NK IAME naar de geweldige track Karting des Fagnes in Mariembourg in België.

IAME X30 Mariembourg Karting des Fagnes


Klassen IAME SERIES NETHERLANDS-NK IAME

• Mini-Parilla 60cc, met subklassement Rookie
• IAME X30 Junior, met subklassement Rookie
• IAME X30 Senior, met subklassement Rookie
• IAME X30 Super Shifter

Alle documenten - zoals reglementen, overzicht kosten, inschrijfformulier, formulier technische registratie, tijdschema’s en reglement banden - zijn voor u geplaatst als downloads op de site www.nkiame.nl. Leest u deze informatie aub goed door, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Cpoint Protocol Covid-19 Kartdagen 2020
1. Eén van de eisen die de Belgische en Nederlandse overheden stellen is een protocol, ingericht overeenkomstig de geldende voorschriften.
2. De regels van de Kartbaan zijn leidend, zodat een aantal punten, zoals aantal toegelaten personen, af kan wijken van hetgeen in het protocol is opgenomen. Deze punten worden gecommuniceerd via de gebruikelijke kanalen.
3. Het protocol is als download geplaatst op de internetsite www.nkiame.nl.
4. We verzoeken u goed notie te nemen van de inhoud, zodat u niet voor verrassingen komt te staan, want iedere aanwezige is zelf individueel verantwoordelijk voor de naleving ervan.
5. Gedurende het gehele raceweekeinde is het dragen van een mondkapje voor iedere aanwezige verplicht op het gehele terrein, dus ook onder 12 jaar en inclusief de tenten, m.u.v. zittend in de horeca.

Een punt uit het protocol gewijzigd
Iedere rijder mag zich in het raceweekeinde laten vergezellen door maximaal twee begeleiders, inclusief monteur. Buiten deze bekendgemaakte personen mag er op die dagen geen publiek aanwezig zijn.

Aanmelding link Karting des Fagnes
We publiceren op onze Facebookpagina een link via welke iedere rijder zich aan moet melden bij Karting des Fagnes. Extra per rijder aan te melden personen maximaal 1 begeleider en 1 monteur. Deze link wordt u ook per email toegezonden.

Overnachting/camping/douches
1. Er mag op het terrein niet op andere delen van het terrein dan de camping worden overnacht.
2. De camping is geopend van donderdag 18.00 uur tot zondag 19.00 uur.
3. De kosten bedragen € 35,00 per nacht per camper/caravan, inclusief elektriciteit en water.
4. De ruimte tussen campers/caravans bedraagt vijf meter.
5. Uitsluitend toegang voor personen die zich bij Karting des Fagnes hebben aangemeld. Alleen personen die tot de paddock worden toegelaten krijgen toegang tot de camping.
6. Er mogen niet meer dan vijf personen samenkomen.
7. De rust moet gewaarborgd blijven, er mogen geen groepen mensen bij elkaar komen en uiteraard niet gebarbecued. Houdt u zich aan de regels.
8. Bewaking is aanwezig. Deze zal ook op de naleving van de regels toezien.
9. De douches zijn geopend vanaf vrijdagavond.
o Vrijdag 16.00 – 21.00 uur
o Zaterdag 16.30 – 22.00 uur
o Reservering in de cafetaria. Gratis voor personen die de camping hebben betaald (3 personen per camper/caravan); € 5,00 voor iedere extra persoon.
o Na ieder bezoek worden de douches gereinigd.
Vrije Trainingen
1. Circuit open voor trainingen op 5, 6 en 7 augustus.
2. Toegang tot trainingen alleen na reservering via de website www.kartingdesfagnes.com. (dagelijkse baanprijzen die niet bij het inschrijfgeld zijn inbegrepen).

Woensdag 5 en donderdag 6 augustus
o Groot circuit van 09.00 – 15.00 uur
o Klein circuit van 15.45 – 18.00 uur
o Trackfee € 40,00 per rijder
o Geen elektriciteit in paddock
Vrijdag 7 augustus
o Alleen toegang voor deelnemers aan de wedstrijden
o Groot circuit van 08.30 – 16.00 uur
o Trackfee € 50,00 per rijder (ook voor leden/abonnees)
o Inclusief elektriciteit in paddock
Let u aub in het bijzonder op deze informatie
1. Vergeet u aub niet om uw VOUCHER, het bewijs van reservering mee te nemen.
2. Voor nieuwe rijders: op de site staat als download het Inschrijfformulier 2020; neemt u het aub ingevuld en ondertekend mee naar de administratieve controle, dat scheelt ons samen veel tijd.
3. Het gedragsprotocol is van toepassing. Respecteer elkaar, de deelnemers en de organisatie.
4. Transponders zijn te huur via de organisatie. Aan te vragen via de link: http://users.telenet.be/racetiming/contact.htm
5. Iedere kart moet op een dekzeil, met minimum afmeting 3x4 mtr. worden geplaatst, ter bescherming van de ondergrond.
6. Ruimtes tussen de karts in de tenten, minimaal 1,5 meter rondom.
7. Op elke vorm van vervuiling staat voor de overtreder een boete van € 500,00.
8. Voordat u het terrein verlaat, moet de plek van elk team/rijder perfect schoon zijn (geen afval, geen tie-raps, geen banden achterlaten).
9. Het rijden met voertuigen op het gehele terrein is verboden. Laat u voertuigen als steps, fietsen en scooters aub gewoon thuis. Gebruik ervan is strafbaar gesteld in het Wedstrijd Reglement.

Aankondigingen
Deze worden per email verzonden en gepubliceerd op www.kartlife.nl en onze Facebook pagina.

Administratieve controle

VRIJDAG 7 augustus
17.00 – 17.45 Mini-Parilla
17.45 – 18.30 X30 Junior
18.30 – 19.00 X30 Senior
19.00 – 19.30 BEKC/Tillotson T4
19.30 – 20.00 X30 Super Shifter

ZATERDAG 8 augustus
08.00 – 09.00 Alle klassen

We adviseren de deelnemers die niet op vrijdag kunnen inschrijven, dit te laten verzorgen door een teammanager. De servicepunten/teams zijn hiervan ook door ons in kennis gesteld. Dit om er zeker van te zijn dat u de bandjes heeft die toegang geven als u bij de hoofdingang arriveert.
We adviseren om de nodige formulieren en uw administratie in orde te brengen, zodat u dat niet ter plaatse nog moet doen.
Vragen en opmerkingen kunt u schriftelijk indienen via de postlade bij de ingang secretariaat. Vragen worden schriftelijk beantwoord, dan wel telefonisch. Telefoonnummer aub vermelden op het formulier dat u indient.

Briefing
Er zal geen briefing plaatsvinden.
De briefing wordt in het Nederlands en Engels als download geplaatst op de site www.nkiame.nl. Neemt u aub goed notie van dit document.

Startprocedure uitleg
Een document met uitleg over de startprocedure is als download geplaatst op de site www.nkiame.nl. Neemt u aub goed notie van dit document.

Prijsuitreiking
Er zal geen prijsuitreiking plaatsvinden.
De trofeeën (ook de trofeetjes voor alle Mini-Parilla deelnemers) staan voor u klaar en kunnen telkens na afloop van de afsluitende races worden afgehaald door de prijswinnaars.

Huurmotoren
Voor geïnteresseerde rijders is er de mogelijkheid om motoren tegen een strak tarief te huren. Dit geldt voor alle klassen. Info te verkrijgen via de organisatie info@nkiame.nl.

Banden
1. Banden, zowel slick als regen, worden uitsluitend op bestelling geleverd via PDB Vlaardingen, pdbkart@pdbkart.nl.
2. Er mag niet met eigen banden worden gereden.
3. Vergeet u aub niet om uw banden tijdig te bestellen bij uw erkende IAME dealer. De lijst met dealers staat voor u klaar als download op onze internetsite.
4. Zowel de slicks als regenbanden moeten worden aangemeld bij de scanning. Uitsluitend nieuwe banden mogen worden aangemeld, slicks en regen.

Reservering races
Deze wedstrijd stond op de oorspronkelijke eerste kalender gepland als race 4.
De al gedane inschrijving voor race 4 gaan over naar deze nieuwe race 2 Mariembourg.
Overige deelnemers kunnen voor deze eerste race reserveren via de volgende link: https://www.nkiame.nl/inschrijven/

Verplicht tankstation
Het verplicht tankstation is Total, Route Charlemagne nr 33, 5660 Couvin. Zie de flyer, download op onze site. Bewaart u aub uw tankbon. Deze moet u op verzoek organisatie tonen.

Paddock, stroom, camping
1. Tenten kunnen vanaf woensdag 5 augustus worden opgebouwd.
2. Bij aankomst op het circuit is het noodzakelijk om de paddock verantwoordelijke te contacteren voordat u uw tenten opbouwt; Ben de Feyter (0032479803159). Dit om de goede werking in de paddock niet te verstoren.
3. Tenten dienen min. 1,5 meter uit elkaar te staan en twee zijden moeten open blijven tbv ventilatie.
4. Personenwagens en lege bestelwagens moeten buiten de paddock geparkeerd worden. Houdt u er aub rekening mee, dat er gecontroleerd wordt en voertuigen die er niet mogen staan verplaatst dienen te worden, ook als de tent als is opgebouwd.
5. Afname stroom paddock voor het weekeindeis verplicht. Kosten € 20,00 voor het weekeinde, te voldoen a contant bij de administratieve controle.
6. Er wordt op de camping in stroom en water voorzien, te betalen direct aan de baan in de shop.

Warmdraaien motoren
1. Er mogen GEEN motoren worden warmgedraaid. Het is toegestaan om de motor te starten, maar deze moet dan ook meteen weer worden uitgezet. Let u op, dit is strafbaar gesteld in het Wedstrijd Reglement.
2. Voor de klasse X30 Super Shifter wordt de volgende uitzondering gemaakt: een half uur voor aanvang van iedere training en wedstrijd geldt een periode van 5 minuten waarin er mag worden warmgedraaid; uitsluitend bij ingang Parc-Fermé.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS