Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

HubAuto Racing van de GTE-Am naar GTE-Pro: "De mogelijkheden om een team te zijn wat vooraan meedoet"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 mei 2021 14:01 • Print artikel

HubAuto Racing heeft haar inschrijving voor de 24 uur van Le Mans met hun Porsche 911 RSR, naar de GTE-Pro categorie overgezet. Het team uit Taiwan stond aanvankelijk ingeschreven in de GTE-Am divisie. Daarmee krijgt het kampioenschap haar eerste inschrijving in de Pro-klasse. “Er zijn een aantal redenen, waarom we de stap wilden maken”, zei HubAuto Racing-teameigenaar Morris Chen. “We hebben al wat gesprekken gevoerd met onze belangrijkste partners en we ontvangen van hen enorme support en sponsorgeld door deze wissel naar de GTE-Pro categorie.”

Hub_Auto_Le_Mans_GTE_Pro_Porsche_911_RSR

“Vorig jaar zagen onze sponsoren onze mogelijkheden om een team te zijn wat vooraan meedoet, als we voor de eerste keer deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. De verandering naar de GTE-Pro is een belangrijk stap voor de strategische richting van ons team en bevestigt dat onze sponsoren een groot vertrouwen hebben in de toekomst van ons team. Dit is het laatste wapenfeit in ons streven om te groeien met HubAuto Racing en we zijn dankbaar dat de Automobile Club de l’Ouest deze verandering toestaat”, aldus Chen tegen Sportscar365.

Het team moet haar coureurs echter nog aankondigen. Dat gaat ergens gedurende de komende weken gebeuren. Vorig jaar reden Tom Blomqvist en Marcos Gomes voor het team, naast de teameigenaar Morris Chen. De stap naar de GTE-Pro klasse zorgt ervoor dat er nu vier Porsche’s in deze klasse rijden. “We vinden het gaaf om in staat te zijn om te vechten tegen de allerbeste GTE-Pro teams en coureurs uit Europa en Amerika. We krijgen vooral tegenstand van teams die ondersteund worden door de fabriek”, aldus Chen. “We weten dat we een gave uitdaging voor ons hebben, maar zoals altijd, we kijken uit naar deze uitdaging!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS