Formule 1

Horner vindt het logisch dat Gasly niet terugkeert: "Max beheerst dat op een fantastische manier, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 oktober 2020 08:50 • Print artikel

Pierre Gasly heeft een fantastisch seizoen bij Alpha Tauri. In Monza mocht de Fransman zelfs naar de hoogste trede van het Formule 1-podium vanwege zijn mooie overwinning. De tweede in de geschiedenis van het team uit Faenza. Wat betreft Red Bull-teambaas Christian Horner is dat geen reden om Gasly terug te laten keren bij Red Bull als teamgenoot van Max Verstappen.

Pierre_Gasly F1

“Pierre deed fantastisch werk. Hij doet het goed bij Alpha Tauri”, aldus Horner tegen het Engelse Autosport. “Hij voelt zich goed in de auto en hij wordt minder geraakt door de druk en de hoge verwachtingen vanuit zijn omgeving. Alpha Tauri heeft het team ook veranderd, dus is het logisch dat het van twee kanten goed werkt.”

De Brit denkt dat de Fransman het nog beter gaat doen, nadat hij een mooie ontwikkeling bij het team uit Faenza heeft doorgemaakt, bij Red Bull. “Onze belangrijkste job is om Alex een kans te geven zijn stoeltje te houden”, vervolgt de teambaas. “Toen hij zich vorig jaar bij Red Bull voegde, scoorde hij beter dan Pierre over het hele seizoen. Dus waarom zou het anders zijn als we nu gingen ruilen?”

Horner denkt ook dat de Red Bull RB16 een auto is die niet past bij de Franse coureur. “Ik denk dat de auto veel lastiger is te besturen dan de Alpha Tauri, dat is duidelijk te zien”, vervolgt de Brit. “De achterkant is veel gevoeliger en dat kan erg lastig zijn voor coureurs. Max beheerst dat op een fantastische manier, maar anderen vechten daarmee. Ik denk als Alex in de Alpha Tauri zit, hij ongeveer hetzelfde als Pierre presteert.”

Youtube RaceXpress


Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS