Formule 1

Horner verontschuldigt zich voor 'schurkenstaten' maar: "Als je een ezel bent, zal ik je zeggen dat je..."

Uitgegeven door Peter Vader • 22 november 2021 06:01 • Print artikel

Christian Horner heeft zijn excuses aangeboden aan de FIA en de F1-marshals voor opmerkingen die hij maakte voorafgaand aan de Grand Prix van Qatar, insinuerend dat een "schurkenstaat" de dubbele gele vlaggen had gezwaaid, waardoor Max Verstappen een gridstraf van vijf plaatsen kreeg voor de race. Horner werd na de race op het Losail International Circuit door de stewards gedagvaard wegens een vermeende schending van de FIA's International Sporting Code. Op het moment van publicatie is het oordeel van de stewards nog niet bekend, maar het precedent voor dergelijke overtredingen zijn boetes, in plaats van sportieve acties.

Christian_Horner_F1_Red_Bull_Qatar

“Ze doen écht geweldig werk”
In gesprek met Sky Sports na de ontmoeting met de stewards, dezelfde omroeporganisatie tegen wie hij de eerste opmerkingen in deze zaak maakte, bood Horner zijn excuses aan. "Er zijn enkele opmerkingen gemaakt in ons eerdere interview toen je me vroeg naar de ‘marshalling’ en ik wil graag duidelijk maken dat de marshals geweldig, ècht geweldig werk doen, en dat het stuk-voor-stuk vrijwilligers zijn, ze doen écht geweldig werk", zei Horner in een bericht van RacingNews365. "Mijn frustratie over wat ik eerder uitte, was niet over de marshals, het was een omstandigheid en dus, als iemand een overtreding heeft begaan, dan bied ik daar uiteraard mijn excuses voor aan. Het is nog steeds frustrerend om te eindigen met de situatie die we hadden. Maar het was ook een fenomenaal herstel van Max en van het team vandaag."

"Als je een ezel bent, zal ik je zeggen dat je een ezel bent"
Toen Horner erop werd gewezen dat hij, evenals andere leden van Red Bull, de laatste tijd veel emotie hebben getoond, weerlegde de teambaas deze opmerking en zei hij dat hij het gevoel had dat zijn organisatie nuchter bleef onder de druk van het titelgevecht. "Ik denk dat we eigenlijk best goed zijn omgegaan met onze emoties. Ik heb niet naar camera's gewezen en gevloekt of dat soort dingen ", zei hij. "Ik ben hetero. Ik zeg je wat ik denk. Als je een eikel bent, zal ik je zeggen dat ik denk dat je een eikel bent. Ik heb met de FIA gesproken, ik heb mijn excuses aangeboden als er op welke manier dan ook een overtreding is gemaakt, want dat was niet de bedoeling. Mijn frustratie lag niet bij een individuele marshal, maar bij een situatie.”

"Het was de inconsistentie"
"Eén auto was doorgereden - er was geen geel. Eén auto krijgt een enkele gele, een andere auto een dubbele gele ... dus het was de inconsistentie daarover. Daar kunnen we van leren, als sport kunnen we daarvan leren. Maar alle marshals die er zijn, die hebben we nodig. We vinden dat ze geweldig werk verrichten en onze excuses als iets als een overtreding werd geïnterpreteerd."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS