Formule 1

Horner 'hoeft niet de kont van Toto te kussen zoals anderen doen': "Zijn een paar andere teambaasjes die dat wel zouden willen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 november 2021 20:02 • Print artikel

Het theater van Christian Horner tegen Toto Wolff kreeg een nieuwe uitvoering in Qatar, met de eerste die zei dat hij de 'kont van zijn rivaal niet hoeft te "kussen'. Terwijl hun coureurs op het circuit strijden om de wereldtitel, lijken Horner en Wolff verwikkeld in een strijd om de beste soundbites daarbuiten.

Christian Horner en Toto Wolff


In deel 20 van de 23-delige show gingen de twee met elkaar de strijd aan tijdens een FIA-persconferentie in de nasleep van een nerveuze Grand Prix van Sao Paulo.

De vorige keer in Brazilië werd Lewis Hamilton gediskwalificeerd voor een technische overtreding, Max Verstappen kreeg een boete voor een overtreding in het parc fermé, Mercedes mocht de achtervleugel van Hamilton niet repareren, Red Bull mocht dat wel doen met die van Verstappen, en vervolgens gingen de twee wiel aan wiel voor de overwinning, waarbij Mercedes kritiek had op Verstappens manier van verdedigen en Red Bull zei dat het een goede, harde race was.

Het weekend eindigde met het dreigement van Mercedes om de FIA naar 'elk stukje tape' van de Red Bull te laten kijken, en later met het verzoek om Verstappens defensieve rijden te mogen beoordelen, een verzoek dat werd afgewezen.

En dat terwijl Red Bull maar doorzeurt over de achtervleugel van Mercedes en of die een 'verborgen' trucje heeft dat de W12 een prestatievoordeel geeft.

Het roept de vraag op of er nog respect is in hun relatie. "Ik denk dat relatie en respect twee verschillende dingen zijn", zei Horner toen het aan hem werd gevraagd. Natuurlijk is er respect voor alles wat Mercedes heeft gedaan en alles wat Lewis Hamilton heeft gedaan, maar ik hoef niet met Toto te gaan eten."

"Ik hoef zijn kont niet te kussen, of iets dergelijks. Er zijn een paar andere teambaasjes die dat wel zouden willen, maar vanuit mijn perspectief is het een competitie en ik denk dat het geweldig is dat we in deze positie zitten, dat we strijden."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS