Formule 1

Horner: "Onze bedoeling is om onze huidige coureurs te behouden, het soort prestaties..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2020 17:05 • Print artikel

SOCHI - Red Bull is van plan om volgend jaar te rijden met een ongewijzigde coureurs-line-up. Dat betekent dat het Oostenrijkse team ook in 2021 zou gaan rijden met Alexander Albon en Max Verstappen. Dat zei de baas van het Formule 1-team, Christian Horner, vrijdag.

Red Bull Racing Max Verstappen Alexander Albon F1


Beiden hebben een meerjarig contract, maar er is volop gespeculeerd over de vraag of Red Bull Albon zal houden, of dat de Britse Thai terugkeert naar zusterteam AlphaTauri in een wissel met de Fransman Pierre Gasly.

Ervaren coureurs Sergio Pérez en Nico Hülkenberg zijn ook op zoek naar stoeltjes.
"Het is onze bedoeling om Alex te behouden, hij doet zijn werk goed, hij moet alleen maar voortbouwen op het soort prestaties dat hij in Mugello heef neergezet en die ontwikkeling uiteraard voortzetten", vertelde Horner tijdens het weekeinde van de Grand Prix van Rusland.

"Het is absoluut onze bedoeling om onze huidige coureurs te behouden. Alex heeft onze voorkeur. Onvermijdelijk moet je je bewust zijn van de andere opties die er zijn, maar het heeft onze voorkeur om de bestaande coureursformatie te behouden."

Albon scoorde zijn eerste F1-podiumplaats tijdens de laatste race in Mugello. Hij eindigde daar op de derde plaats.

Horner zei dat hij er honderd procent zeker van was dat Verstappen volgend jaar namens Red Bull op de grid zal staan. Ook topontwerper Adrian Newey zal bij het team blijven, ondanks speculaties die de Brit koppelen aan Racing Point, dat volgend jaar Aston Martin heet. "Hij is al 14 jaar bij ons, hij geniet van het werken binnen het team en onze cultuur", zei Horner.

"Hij heeft de laatste jaren duidelijk een stapje terug gedaan, maar hij is nog steeds gemotiveerd en ja, hij zit volgend jaar absoluut bij het team, zonder enige twijfel."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS