Autosport Internationaal Toerwagens • NASCAR

Hoosier bandenpartner Nascar Whelen Euroseries

Uitgegeven door Pascal Wekema • 25 januari 2021 02:02 • Print artikel

Hoosier Racing Tire is aangekondigd als de officiële bandenleverancier van de Nascar Whelen Euroseries. De Amerikaanse bandenfabrikant heeft een zeven-jarige deal gesloten met de serie.“We zijn erg trots en blij met deze langdurige samenwerking met Hoosier Racing Tire. Een nieuwe zeven-jarige verbintenis is een enorme blijk van vertrouwen in de NASCAR Whelen Euro Series en zijn toekomst. Met Hoosier Racing Tyre delen we dezelfde wens om EuroNASCAR verder te ontwikkelen en nieuwe hoogten te bereiken en het merk Hoosier Racing Tire in heel Europa te promoten, ”aldus Jerome Galpin, CEO van NWES.

The sky is the limit
Galpin voegt hieraan toe: "In minder dan tien jaar tijd is NWES uitgegroeid tot één van Europa's aantrekkelijkste en spectaculairste series met meer dan 30 auto's op de grid en vele tienduizenden fans die onze evenementen bezoeken. Dit is weer een enorme stap vooruit en the sky is the limit".

Namens Hoosier Racing Tire zei Joerg Burfien, CEO van het bedrijf het volgende: "Nascar Whelen Euroseries en Hoosier Racing Tire zijn voor elkaar gemaakt en ideale partners ook vanwege de Amerikaanse achtergrond die we beiden hebben. Voor ons is dit een geweldige kans om te laten zien wat wij kunnen in deze snelgroeiende klasse en ook om onze 'bandafdruk' verder te versterken in Europa."

Martin Hecker, hoofd van Hoosier Racing Tire Europe voegt er aan toe: "We kijken uit naar de komende jaren en hebben een geweldige band die onder elke omstandigheid en op elk circuit presteert ontwikkeld. NWES heeft bewezen een geweldige plek te zijn voor echte racers en echte racemerken, zelfs tijdens het lastige 2020 was het indrukwekkend om te zien wat deze serie de fans voorschotelde en lijkt de 'NWES-familie' nog hechter te zijn geworden".

Het seizoen gaat op 17 en 18 april van start op het circuit Ricardo Tormo in Valencia. De serie bezoekt 7 iconische circuits in Europa en zal medio oktober Circuit Zolder aandoen. De strijd om de titel zal hevig worden!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS