Formule 1

Hoog cijfer voor eerste seizoenshelft Max Verstappen: "Iedere race uitstekend gescoord"

Uitgegeven door Bart • 15 augustus 2022 09:35 • Print artikel

Max Verstappen gaat met een riante voorsprong van 80 punten de tweede seizoenshelft in. Voor de zomerbreak heeft de Red Bull-coureur in bijna iedere race zijn punten gemaximaliseerd. F1-journalist Edd Straw van The Race beoordeelt Verstappen dan ook met een 8,6. Een veel hoger cijfer dan de rest van het veld, want de nummer twee Charles Leclerc moet het doen met een 7,7.

Max Verstappen


"De kwalificaties van Verstappen waren niet altijd wat hij voor ogen had en hij had soms moeite met de nieuwe Red Bull", schrijft Straw. "Red Bull kan hem niet de sterke voorkant geven die Verstappen graag wil. Daarnaast heeft hij een paar foutjes gemaakt, in Spanje en Hongarije, maar beide races heeft hij gewonnen. Overall was hij altijd uitstekend."

Volgens Straw is de Red Bull van dit jaar meer gemaakt voor de races dan die van Ferrari. "Verstappen heeft daar het meeste uitgehaald, maar het meest indrukwekkend is dat hij won wanneer hij kon en dat hij de punten heeft gemaximaliseerd op de momenten dat hij niet kon winnen. Dat laatste was met name heel belangrijk, zeker omdat Ferrari meerdere keren de overwinning heeft weggegooid."

"Max heeft al één hand op zijn tweede wereldtitel op rij en lijkt volledig op zijn gemak. In Canada reed hij perfect in een weekend waarin hij makkelijk had kunnen verliezen ten opzichten van Ferrari."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS